Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Η Τουρκία θέλει το ΝΑΤΟ εκτός Αιγαίου! Τι θα συζητηθεί στη Σύνοδο υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ

Η Τουρκία θέλει το ΝΑΤΟ εκτός Αιγαίου! Τι θα συζητηθεί στη Σύνοδο υπουργών Άμυνας  του ΝΑΤΟ

Φεύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο; Το μόνο βέβαιο είναι ότι η Τουρκία το επιθυμεί διακαώς.Κάποιες χώρες-μέλη ενδέχεται να το υποστηρίξουν σήμερα κι αύριο στις Βρυξέλλες στην Σύνοδο Υπουργών Άμυνας της Βορειοαντλαντικής Συμμαχίας.

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος θα επιμείνει ότι η Συμμαχία οφείλει να έχει έντονη παρουσία στο Αιγαίο.Η Ελλάδα είναι υπέρ της παραμονής της Συμμαχίας ,αφού θεωρεί ότι η παρουσία του είναι ο μοναδικός αποτρεπτικός παράγοντας που υπάρχει στην περιοχή για να αποφευχθούν περαιτέρω υπερβολές όχι από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες αλλά από τους Τούρκους.

Βέβαια από το κλίμα που μεταδίδεται από τις Βρυξέλλες όλα δείχνουν ότι το ΝΑΤΟ έχει άλλες εμμονές.

Για την ακρίβεια έχει μία και λέγεται Ρωσία.

Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ  Γ. Στόλτενμπεργκ,σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ΑΠΕ εξέφρασε την ανησυχία του σε ό,τι αφορά την «προσήλωση» της Ρωσίας σε μια «πολιτική λύση» στη Συρία, σε συνέχεια της εμπλοκής της στην περιοχή, καλώντας τη Ρωσία να σταματήσει τους βομβαρδισμούς αμάχων στο Χαλέπι και να εφαρμόσει την εκεχειρία. Σε ό,τι αφορά μάλιστα τη ρωσική νηοπομπή στη Μάγχη πριν από λίγες ημέρες, ανέφερε πως είναι «δικαίωμα» της Ρωσίας να επιχειρεί σε διεθνή ύδατα, ωστόσο δήλωσε πως αυτό που προκαλεί ανησυχία είναι το γεγονός ότι αυτά τα πλοία πιθανότατα κατευθύνονται στη Συρία και θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη στόχευση αμάχων. «Παρακολουθούμε στενά» τις κινήσεις του ρωσικού στόλου υπογράμμισε ο Γ. Στόλτενμπεργκ. Ο γγ του ΝΑΤΟ αναφέρθηκε επίσης και στην αύξηση των στρατιωτικών δαπανών στη Ρωσία, οι οποίες έχουν «τριπλασιαστεί από το 2000», σημειώνοντας πως η απάντηση της ατλαντικής συμμαχίας είναι «αμυντική» και «υπεύθυνη».

«Δεν θέλουμε ένα νέο Ψυχρό Πόλεμο. Εργαζόμαστε για μια σχέση συνεργασίας με τη Ρωσία», τόνισε. Σε συνέχεια των αποφάσεων που ελήφθησαν στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, τον Ιούλιο στη Βαρσοβία, ο γγ της συμμαχίας ενημέρωσε πως από τις αρχές του 2017 το ΝΑΤΟ θα αναπτύξει τέσσερα πολυεθνικά τάγματα στην Πολωνία και στις χώρες της Βαλτικής, τα οποία θα τελούν υπό τη διοίκηση των ΗΠΑ, του Καναδά, της Γερμανίας και της Μ. Βρετανίας. Τέλος, ο Γ. Στόλτενμπεργκ ανακοίνωσε την πραγματοποίηση της πρώτης πτήσης των αεροσκαφών επιτήρησης AWACS του ΝΑΤΟ για τη στήριξη της Παγκόσμιας Συμμαχίας κατά του Ισλαμικού Κράτους, η οποία έλαβε χώρα την περασμένη εβδομάδα, στις 20 Οκτωβρίου.

Η θέση της Ελλάδας για το “ρωσικό ζήτημα” είναι γνωστή κι έχει εκφραστεί με κάθε ευκαιρία.Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος έχει πολλές φορές επισημάνει ότι το πραγματικό πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει η δύση είναι τα όσα συμβαίνουν στην Μέση Ανατολή και στην βόρεια Αφρική κι όχι η Ρωσία.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης