Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Η Τουρκία ζητά από τη Ρωσία προσφορά για S-400

Η Τουρκία ζητά από τη Ρωσία προσφορά για S-400

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών  δήλωσε ότι η Τουρκία θα ζητήσει προσφορά από την Ρωσία για την προμήθεια αντιαεροπορικού  συστήματος, φωτογραφίζοντας το σύστημα S-400!

Η Τουρκία έχει μεγάλη αδυναμία στην αεράμυνά της και χρόνια τώρα αναζητά τη λύση.Το κάνει με το γνωστό “ανατολίτικο παζάρι” προσπαθώντας να εξασφαλίσει όχι μόνο νέο αντιαεροπορικό σύστημα αλλά πολλά πολιτικά και διπλωματικά οφέλη. Δεν τα πάει άσχημα.Και δεν αποκλείεται η διαρροή για τους S-400 να είναι ένα ακόμη επεισόδιο αυτού του παιχνιδιού για να θορυβηθούν οι δυτικοί και ειδικά οι Αμερικανοί.

Τον Σεπτέμβριο του 2013 η Τουρκία είχε επιλέξει το αντιαεροπορικό σύτημα της κινεζικής εταιρείας China Precision Machinery Import-Export Corp. (CPMIEC) .Μετά από πολλές πιέσεις κυρίως αμερικανικές η Άγκυρα ακύρωσε την απόφασή της.

Δεν σταμάτησε βέβαια να ψάχνει για αντιαεροπορικό.Τώρα μετά από την επανασύνδεσή της με τη Ρωσία δεν αποκλείεται να επιχειρήσει να ταρακουνήσει τα νερά.Και η Μόσχα δεν θα ΄χει καμία αντίρρηση να πουλήσει…

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης