Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Η Τουρκία “έχει νεύρα” μετά από τη Γενεύη και στην Κύπρο κάποιοι θέλουν “λύση” ότι να΄ναι!

Η Τουρκία

O τουρκικός εκνευρισμός είναι κάτι παραπάνω από εμφανής,μετά και από την κατάληξη της Διάσκεψης στη Γενεύη για το Κυπριακό. Ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μ.Τσαβούσογλου τσακώθηκε ακόμη και με τον πρόεδρο της ΕΕ Ζαν Κλοντ Γιούνκερ! Ο προκλητικός Τσαβούσογλου αμφισβήτησε το αυτονόητο που έλεγε ο Γιούνκερ, ότι δηλαδή την ασφάλεια στην Κύπρο την εξασφαλίζει το γεγονός ότι είναι μέλος της ΕΕ. Ο Τσαβούσογλου προφανώς έχει συνδέσει την ασφάλεια,με σφαγές,εισβολές,γενοκτονίες,αίμα,πρόσφυγες,αρπαγές περιουσιών και ούτε λίγο,ούτε πολύ χαρακτήρισε αβάσιμα όσα είπε ο Γιούνκερ. Εκείνος του απάντησε ότι την επόμενη φορά που θα χρειαστούν λεφτά ας μην σπεύσουν στις Βρυξέλλες και ο Τσαβούσογλου έγινε …έξαλλος.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ υποστήριξε ότι μόνο τα τουρκικά στρατεύματα παρέχουν ασφάλεια και πρόσθεσε ότι οι συνομιλίες για το Κυπριακό δεν μπορεί να συνεχίζονται επ΄ αόριστον.

Ο εκνευρισμός της Άγκυρας αποτυπώνεται και στην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ με την οποία στοχοποείται ο Έλληνας ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς. Αυτό ήταν αναμενόμενο. Η έκπληξη -δυσάρεστη- είναι ότι όπως σημειώνει σε ρεπορτάζ του ο Μιχάλης Ιγνατίουμερικοί πολιτικοί αρχηγοί της Κύπρου και τεχνοκράτες στρέφουν τα βέλη τους εναντίον του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκου Κοτζιά, ακολουθώντας πορεία ρήξης με την  Αθήνα. Πρόκειται για μία άκρως απαράδεκτη πρακτική και τακτική με την οποία ευτυχώς φαίνεται ότι διαφωνεί ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Καταλογίζουν στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών ευθύνη για την αρνητική κατάληξη της Διάσκεψης της Γενεύης ενώ γνωρίζουν -και ο κ. Αναστασιάδης τους το είπε στη χθεσινή ενημέρωση- ότι την απόλυτη ευθύνη έχουν οι Τούρκοι, οι Βρετανοί και ο Έσπεν Άιντα, ο οποίος συνεργάστηκε με τους κ. Τσαβούσογλου και Τζόνσον στην εξεύρεση φόρμουλας παραμονής των στρατευμάτων και συνέχισης των εγγυήσεων”.

Αν κάποιοι στην Κύπρο θέλουν σώνει και καλά να υπογράψουν όσα κατάπτυστα ζητούν οι ξένοι και απαιτούν οι Τούρκοι,δεν έχουν παρά να το πουν δημόσια.

Ο τουρκικός εκνευρισμός σ΄ ότι μας αφορά έχει να κάνει με την παρουσία του τουρκικού στόλου στο Αιγαίο και ειδικά στο νότιο τομέα του. Είναι η πρώτη φορά μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου που η Τουρκία βγάζει όλο το στόλο της στο Αιγαίο για “επιχειρησιακή αξιολόγηση”.

Χρειάζεται προσοχή αλλά και ψυχραιμία.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης