Υποστηριξε το militaire
Breaking News ΠΝ
08/11/2017 | 06:40 (ενημερώθηκε 6 έτη πριν)
Militaire News

Η “προφητεία” του Ναύαρχου Χρηστίδη για το ΠΝ που δυστυχώς κατά το ήμισυ επαληθεύεται

Η

Με την προσάραξη της φρεγάτας ΚΑΝΑΡΗΣ άνοιξε μια πολύ μεγάλη συζήτηση για το ΠΝ, την εκπαίδευση των στελεχών και την κατάσταση του Στόλου. Υπήρξε εκνευρισμός και “διχασμός” τις πρώτες ώρες με την δικαιολογημένη έκφραση συναδελφικής αλληλεγγύης να συγκρούεται με την σκλήρη πραγματικότητα των τηλεοπτικών πλάνων. Όσο περνούν οι μέρες, νομίζουμε ότι η ψυχραιμία επικρατεί και η συζήτηση γίνεται πιο ουσιαστική.

Ουδείς αμφισβητεί το αξιόμαχο του ΠΝ. Αλλά κανείς πια δεν μπορεί να κλείνει τα μάτια και τ΄ αυτιά σ΄ όσα συμβαίνουν. Τα ΜΜΕ στην συντριπτική τους πλειοψηφία, κόντρα στο συμφέρον και την αποστολή τους έχουν συνειδητά αποσιωπήσει αρκετά ¨στραβά κι ανάποδα” που έχουν συμβεί. Κι αυτό γιατί όλοι αναγνωρίζουμε τις αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν από την εγκατάλειψη κάθε προσπάθειας στήριξης του Στόλου, όχι τώρα αλλά τουλάχιστον τα τελευταία  15 χρόνια!

Ωστόσο κανείς δεν δικαιούται να πει ότι δεν γνωρίζει. Γιατί καμπανάκια έχουν χτυπήσει από πολύ σοβαρές φωνές του ΠΝ. Ο Επίτιμος Α/ΓΕΝ Ναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης, πριν λίγους μήνες είχε δώσει στο Militaire.gr μια  συνέντευξη που δυστυχώς αποδείχτηκε προφητική. Το χειρότερο; Τα όσα είπε στο Militaire.gr  τα ΄χει πει από το 2012!!! Τότε που η μοναδική ενασχόληση των κυβερνώντων με τις ΕΔ ήταν μία: περικοπές, περικοπές, περικοπές. Η κυβέρνηση Σαμαρά  που ακολούθησε ολοκλήρωσε το “έργο”. Κι επειδή ο Ναύαρχος Χρηστίδης τόλμησε και τα είπε εν ενεργεία ΔΗΜΟΣΙΑ, τον αποστράτευσε!

Ο Ναύαρχος από τότε είχε προσδιορίσει το 2017-18 ως τη περίοδο που τα προβλήματα στο Στόλο θ΄ άρχιζαν να “σκάνε”. Είχε συνδέσει την εκδήλωση των επιπτώσεων από τις αλόγιστες περικοπές με το σοβαρό ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου με την Τουρκία. Η “μισή πρόβλεψη” έχει επαληθευτεί. Ευχόμαστε και είμαστε βέβαιοι ότι και ο ίδιος κάνει το ίδιο, να μην επαληθευτεί και στην άλλη μισή…

Δείτε τι είχε πει στο Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης