Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα
08/08/2017 | 15:19
Militaire News

Η οικονομική επιβάρυνση για τις στολές γνωστή στους Αρχηγούς από το Μάϊο

Η οικονομική επιβάρυνση για τις στολές γνωστή στους Αρχηγούς από το Μάϊο

Το θέμα με την οικονομική επιβάρυνση των στελεχών των ΕΔ για τις επιπλέον στολές που πρέπει να έχουν υποχρεωτικά, είναι γνωστό στους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων από το περασμένο Μάϊο ,όταν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών τους είχε στείλει σχετικό έγγραφο με το οποίο τους ζητούσε να μεριμνήσουν ώστε οι στολές που προστέθηκαν στη λίστα των υποχρεωτικών να δοθούν δωρεάν στα στελέχη.

Το αποτέλεσμα είναι γνωστό.

Διαβάστε το έγγραφο της ΠΟΕΣ:

Με το σχετικό σήμα του Β ́ Κλάδου του ΓΕΕΘΑ εντέλλεται η ενημέρωση όλων των στελεχών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σχετικά με το γεγονός ότι με εγκριθέν από το ΣΑΓΕ σχέδιο ΠΔ, καταργείται, μεταξύ άλλων, η διάκριση βασικών στολών του στρατιωτικού προσωπικού των ΕΔ σε κύριες, παρεπόμενες και προαιρετικές, με αποτέλεσμα οι βασικές στολές υπ ́ αριθμ. 1 έως και 10, συμπεριλαμβανομένων των μέχρι πρότινος προαιρετικών, να καθίστανται πλέον υποχρεωτικές, με ειδική μνεία τα στελέχη που υπηρετούν σε Μονάδες – Υπηρεσίες του ΓΕΕΘΑ να μεριμνήσουν για την κατοχή του συνόλου των βασικών στολών, οι οποίες προβλέπονται, σύμφωνα με τις επιμέρους διατάξεις του υπ ́ αριθμ. 4-1/2015 διακλαδικού κανονισμού στολών και η ενημέρωση των λοιπών υπηρετούντων στα έτερα ΓΕ.

Υπήρξε έντονη δημοσιοποίηση του ανωτέρω γεγονότος από τα μέσα μαζικής ε- νημέρωσης (ΜΜΕ), με αναφορά σε «χαράτσι» 2.000,00 ευρώ για τους στρατιωτικούς, προκειμένου να εφοδιαστούν τις υπόψη στολές, γεγονός που επέφερε έντονη ψυχολογι- κή φόρτιση και απογοήτευση στα στελέχη, για το χρόνο επιλογής τροποποίησης του εν λόγω ΠΔ.

Ειδικά τη σημερινή περίοδο, που τα εισοδήματα όλων εν γένει των Ελλήνων πο- λιτών, ειδικότερα δε των Ελλήνων στρατιωτικών, έχουν μειωθεί δραματικά και όταν οι οικογένειες των στρατιωτικών αγωνίζονται νυχθημερόν, με μεγάλες περικοπές σε βασικές τους ανάγκες, να επιβιώσουν οικονομικά, θεωρούμε ότι μια τέτοιου είδους οικονομική επιβάρυνση, έρχεται σε ευθεία αντίθεση όχι μόνο με ηθικά διλήμματα στα οποία τυχόν βρεθούν τα στελέχη, αλλά και με πειθαρχικά παραπτώματα που ασφαλώς θα τελέσουν, ελλείψει κατοχής των στολών τους.

Αξιότιμοι κοι Αρχηγοί.
Είμαστε σίγουροι ότι πριν την όποια χρονική ισχύ της υποχρέωσης εφαρμογής των τροποποιημένου ΠΔ θα μεριμνήσετε κατάλληλα και έγκαιρα ώστε μέσα από κατευ- θύνσεις/οδηγίες/εντολές προς τους αρμοδίους φορείς των ΓΕ η χορήγηση των ανωτέρω στολών να γίνει δωρεάν, με οποιοδήποτε τρόπο.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης