Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Η ΝΔ “απέχει” από τις ΕΔ και το Εκκλησιαστικό και ο Καμμένος κερδίζει! Ποιος το γράφει

Η ΝΔ

Που είναι η ΝΔ στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων; Εδώ και χρόνια μάλλον πουθενά.Την ίδια ανυπαρξία παρατήρησαν πολύ και στο θέμα που δημιουργήθηκε μεταξύ Εκκλησίας και κυβέρνησης.Είναι τέτοια η σιωπή και η έλλειψη πρωτοβουλιών από την αξιωματική αντιπολίτευση που ακόμη και εφημερίδες που ενστερνίζονται τις πολιτικές της απόψεις ασκούν εντονότατη κριτική.Ο γνωστός δημοσιογράφος Μανώλης Κοττάκης σε άρθρο του στη σημερινη “Δημοκρατία” γράφει ένα άρθρο το οποίο θα κάνει πολλούς στην ΝΔ -ιδιαίτερα στον τομέα αποστράτων- να …λιποθυμήσουν! Ο συνάδελφος γράφει ότι ο μεγάλος κερδισμένος από την ανυπαρξία της ΝΔ στο εκκλησιαστικό κι όχι μόνο είναι ο Πάνος Καμμένος.

Στο άρθρο του επικαλείται τις δημοσκοπήσεις που σταθερά αφήνουν τους ΑΝΕΛ εκτός Βουλής.Υποστηρίζει ότι η ΝΔ συστηματικά υποτίμησε και υποτιμά το φαινόμενο Καμμένος και δεν βλέπει ότι με τον τρόπο που κινείται ο ΥΕΘΑ μπορεί να εμβολίσει το πατριωτικό δεξιό ακροατήριο και να της καταφέρει ζημιά ανάλογη με τις κάλπες του 2012.

Ο Μ.Κοττάκης γράφει ότι μπορεί να το ξανακάνει ίσως όχι στην έκταση του 2012.

Γράφει ακόμη ότι ο Π.Καμμένος αξιοποίησε την πολιτική συγκυρία, μπήκε σφήνα στις εξελίξεις, άρπαξε τμήμα της δυνητικής ατζέντας Μητσοτάκη και σήμερα αναδεικνύεται σε πρωταγωνιστή.

Τι άλλο έκανε ο Καμμένος σύμφωνα πάντα με όσα γράφει ο Μανώλης Κοττάκης;

Υποκατέστησε πλήρως τη Ν.Δ. στα θέματα Διαπλοκής και Θρησκευτικών. Πρόκειται για ζητήματα που ενδιαφέρουν τον κορμό των δεξιών ψηφοφόρων, οι οποίοι, σύμφωνα με απόρρητη δημοσκόπηση, είναι το 15% του εκλογικού σώματος (17,9% κεντροδεξιοί, 12,4% δεξιοί, 2,5% ακροδεξιοί). 

Και στα δύο πέρασε του Καμμένου, το… τρενάκι δικαιώνεται. Και στα δύο ο Καμμένος ανεδείχθη σε νέο κέντρο βάρους της κυβέρνησης. Και στα δύο ο Καμμένος έκανε αυτά που έπρεπε να είχε κάνει η Ν.Δ. και δεν έκανε. 

Στα θέματα διαφάνειας αποκήρυξε τον κουμπάρο του Καλογρίτσα, έπεισε τον κόσμο ότι δεν ταυτίζεται με συμφέροντα και σήμερα λειτουργεί ως γέφυρα στις διεργασίες μετάβασης στη νέα εποχή. Η επιρροή του στο νέο τοπίο θα είναι αυξημένη. 

Τι έκανε η Ν.Δ.; Αντί να προσεγγίσει το θέμα θεσμικά ταυτίστηκε με συγκεκριμένους καναλάρχες εναντίον άλλων. Μελετήστε τις ανακοινώσεις που εξέδωσε ονομαστικά υπέρ συγκεκριμένων καναλαρχών, μελετήστε και εκείνες που εξέδωσε ονομαστικά εναντίον άλλων και έχετε τη γεωγραφία του λάθους.

Στο ζήτημα των Θρησκευτικών ο υπουργός Άμυνας άρπαξε τον ταύρο από τα κέρατα. Μετέβη στην Αρχιεπισκοπή λειτουργώντας ως ενοποιητικός κρίκος μεταξύ κυβέρνησης και ιεραρχών -αυτήν τη δουλειά θα έπρεπε να την είχε κάνει η Ν.Δ.-, αξιοποίησε τον κενό χώρο από την απουσία της φιλελεύθερης παράταξης και σήμερα δρέπει καρπούς. 

Επιπλέον, γνωρίζει ότι μέσω της πολύ καλής παρουσίας της Έλενας Κουντουρά στο τιμόνι του υπουργείου τουρισμού – του μόνου τομέα της οικονομίας που πραγματικά αποδίδει στην εξέλιξη των δημοσίων εσόδων – το κόμμα του έχει υποκαταστήσει πλήρως τη Ν.Δ. στα μάτια του μέσου ψηφοφόρου της Μεγάλης Κεντροδεξιάς του Κ.Καραμανλή!

Η πολιτική είναι ένας πολύ δυναμικός χώρος -συμπεραίνει ο Μανώλης Κωττάκης-, κανείς δεν είναι τελειωμένος επειδή μια δημοσκόπηση το είπε. Στην πραγματικότητα ο Καμμένος αυτές τις μέρες, πέρα από επιρροή, κέρδισε την εγκατάστασή του στο κέντρο του πολιτικού συστήματος κατά τέτοιον τρόπο ώστε ανεξαρτήτως νικητή στις προσεχείς εκλογές να αποτελεί αξιόπιστο εταίρο για κάθε επόμενο πρωθυπουργό. Δεν είναι και λίγο.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης