Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα
21/07/2017 | 06:38 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Η μεγάλη κλοπή κατά των ΕΜΘ! Πως τους αναγκάζουν να πληρώσουν τετραπλές εισφορές

Η μεγάλη κλοπή κατά των ΕΜΘ! Πως τους αναγκάζουν να πληρώσουν τετραπλές εισφορές

Η μεγάλη …κλοπή με θύμα τους ΕΜΘ! ΕΜΘ οι οποίοι αν κι έχουν καταβάλει κανονικά τις προβλεπόμενες κρατήσεις υπέρ ΕΛ.Ο.Α. και Μετοχικών Ταμείων, τους καλούν να πληρώσουν για τέταρτη φορά για την επικουρική τους ασφάλιση! Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως μαθαίνουμε έχει να κάνει με το ΓΕΣ, καθώς οι πληροφορίες λένε ότι ΓΕΝ και ΓΕΑ έχουν λύσει το θέμα χωρίς να θίγονται τα στελέχη της πολύπαθης αυτής κατηγορίας.

Πως ακριβώς έχει το θέμα;

Με την απόφαση 299/2008 του Δ΄Τμήματος του ΝΣΚ που έγινε αποδεκτή από το ΥΠΕΘΑ, οι ΕΜΘ του Ν.1848/1989, πρέπει να καταβάλουν πρόσθετη κράτηση 2% για το χρονικό διάστημα που υπηρετούσαν ως Εθελοντές Πενταετούς Υπηρεσίας (ΕΠΥ).

Γιατί πρέπει να επανεξεταστεί και να νομοθετηθείτο θέμα;

• Όλοι τους έχουν καταβάλει κανονικά τις προβλεπόμενες κρατήσεις υπέρ ΕΛΟΑ και Μετοχικού Ταμείου.

• Σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 21 του νόμου 3865/2010 aποδίδονται από το ΙΚΑ στα Μετοχικά Ταμεία ΕΔ οι εισφορές ΙΚΑ-ΕΤΕΑΜ που είχαν καταβάλει οι ΕΜΘ για το χρονικό διάστημα που υπηρετούσαν ως ΕΠΥ, τα οποία στο χρόνο καταβολής τους αφορούσαν σε ποσά σχεδόν διπλάσια από τις αντίστοιχες κρατήσεις υπέρ Μετοχικών Ταμείων.

• Υπάρχει η αρχή της ανταποδοτικότητας των εισφορών και το κοινό περί δικαίου αίσθημα.

• Υπάρχουν οι κοινωνικο-οικονομικές παράμετροι για τα χαμηλόμισθα στελέχη, εν μέσω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας σε σχέση με το 2008.

• Πρόκειται για καταφανέστατη αδικία κατά των ΕΜΘ που καλούνται να πληρώσουν για τέταρτη φορά εισφορές για την επικουρική τους ασφάλιση, δύο για τα Μετοχικά Ταμεία και δύο για τους ΕΛΟΑ.

• Η απαίτηση καταβολής της πρόσθετης κράτησης έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την αδιάλειπτη προσπάθεια για κοινωνική μέριμνα στο χώρο των ΕΔ.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης