Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Η Μέρκελ θυμήθηκε να υπερασπιστεί τους Έλληνες! Τι σου είναι αυτές οι εκλογές…

Η Μέρκελ θυμήθηκε να υπερασπιστεί τους Έλληνες! Τι σου είναι αυτές οι εκλογές...

Οι Έλληνες δούλευαν περισσότερες ώρες από τους περισσότερους Ευρωπαίους πολύ πριν η κρίση ξεσπάσει. Στον ιδιωτικό τομέα δεν υπήρχε οκτάωρο εδώ και πάρα πολλά χρόνια… Το παραμυθάκι των “τεμπέληδων” Ελλήνων έγινε καθημερινό αφήγημα με το ξέσπασμα της κρίσης. Το χειρότερο είναι ότι τον ρόλο του αφηγητή αναλάμβαναν -και αναλαμβάνουν ακόμη- πολλοί συμπατριώτες μας που πάντα έχουν ένα καλό λόγο για τους Γερμανούς αλλά ποτέ για τη χώρα τους.

Εν ΄όψει εκλογών στη Γερμανία όμως όλα …αλλάζουν. Έστω προσωρινά. Ακόμη και την Μέρκελ να υπερασπίζεται τους Έλληνες ακούμε.

Να μην στοχοποιούν άλλους λαούς και να μην τους κατατάσσουν σε κατηγορίες, ζήτησε από τους συμπατριώτες της η Άγγελα Μέρκελ, μιλώντας σε εκδήλωση στο Ντόρτμουντ, γράφει σε δημοσίευμά της στην ηλεκτρονική της σελίδα η Deutsche Welle (DW).

Η Γερμανίδα Καγκελάριος σημείωσε ότι “δεν πρέπει να γενικολογούμε και να λέμε γενικώς «εκείνοι». Δηλαδή, «οι Έλληνες δεν μπορούν να εργάζονται, οι Γερμανοί είναι φετιχιστές της λιτότητας” καθώς όπως εξήγησε “Κάθε άνθρωπος έχει τη δική του αξιοπρέπεια”.

Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα της DW αναφέρει τα εξής: Το προπύργιο των Σοσιαλδημοκρατών, το Ντόρτμουντ, επέλεξε η Άνγκελα Μέρκελ για να ξεκινήσει τον προεκλογικό της αγώνα. Παρ’ όλα αυτά ήταν μια εμφάνιση εντός έδρας. Η εκδήλωση, που διοργάνωσε η ομάδα των χριστιανοδημοκρατών συνδικαλιστών στο κυβερνών κόμμα CDU, πραγματοποιήθηκε στο κλειστό στάδιο Βεστφάλενχαλε μπροστά σε ακροατήριο μελών και οπαδών του κόμματος.

Εκτός από τα θέματα που αφορούν την εσωτερική πολιτική, η καγκελάριος αξιοποίησε την ευκαιρία για να επισημάνει τη σημασία της ΕΕ για τη Γερμανία. Η ενίσχυση της, τόνισε, συνιστά και ενίσχυση της Γερμανίας: «Θα πρέπει να μας είναι ξεκάθαρο», επισήμανε, «πως είναι προς το δικό μας συμφέρον, προς το συμφέρον της ειρήνης, της ευημερίας, της επικράτησης των αξιών μας – που, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν, εξακολουθούμε να τις μοιραζόμαστε στην Ευρώπη». Σε αυτό το πλαίσιο και αναφερόμενη στις αξίες που διέπουν την ΕΕ – «ελευθερία, αλληλεγγύη, δικαιοσύνη, κοινωνική οικονομία της αγοράς, προστασίας της ανθρώπινης αξιοπρέπειας» – η καγκελάριος ζήτησε απ’ όλους να μην στοχοποιούν άλλους λαούς και να μην τους κατατάσσουν σε κατηγορίες. Δεν θα πρέπει να γενικολογούμε και να λέμε γενικώς «εκείνοι» τόνισε. Δηλαδή, «οι Έλληνες δεν μπορούν να εργάζονται, οι Γερμανοί είναι φετιχιστές της λιτότητας. Κάθε άνθρωπος έχει τη δική του αξιοπρέπεια», ανέφερε. Όπως και σε άλλους λαούς, έτσι και στη Γερμανία «υπάρχουν τόσο τεμπέληδες, όσο και εργατικοί» κατέληξε.

Πηγή: Deutsche Welle

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης