Υποστηριξε το militaire
Breaking News ΠΑ
21/06/2016 | 06:55 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Η “κόλαση” μετακόμισε στο ΓΝΑ! Καύσωνας χωρίς κλιματισμό για τους ασθενείς!

Η

Με το θερμόμετρο να ξεπερνά τους 40 βαθμούς Κελσίου η παραμονή σε κλειστό χώρο, χωρίς κλιματισμό είναι αδιανόητη. Πόσο μάλλον όταν είσαι ασθενής σε νοσοκομείο! Στο 251 ΓΝΑ της ΠΑ δυστυχώς πάρα πολλοί ασθενείς ζουν τις ημέρες του καύσωνα ένα πραγματικό μαρτύριο! Ο κλιματισμός δεν λειτουργεί. Όχι τώρα. Εδώ και περίπου ένα χρόνο υπάρχει το πρόβλημα και ήταν από τα πρώτα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει ο “φρέσκος” τότε ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας. Το κόστος της ζημιάς του είχαν αναφέρει ότι ήταν 500 χιλιάδες, νούμερο που ακούγεται υπερβολικό. Είχε προταθεί μάλιστα ακόμη και το ενδεχόμενο να αναζητηθεί …χρηματοδότηση από ΕΣΠΑ για να φτιαχτεί ο κλιματισμός του ΓΝΑ!

Τελικά η βλάβη επιδιορθώθηκε με κόστος 100.000 ευρώ. Μόνο που εδώ και μία εβδομάδα ο κλιματισμός ξαναχάλασε!!! Και ο εργολάβος που είχε κάνει την επισκευή δεν εμφανίζεται για να δώσει λύση.

Αυτά όμως δεν απασχολούν τον κόσμο που νοσηλεύεται και τους συγγενείς τους. Όλοι ταλαιπωρούνται και τα προβλήματα δεν έχουν να κάνουν μόνο με τον κλιματισμό.

Ασθενείς και συγγενείς τους διαμαρτυρήθηκαν στο Militaire.gr ότι αυτές ειδικά τις ημέρες με τις πάρα πολύ υψηλές θερμοκρασίες, η αυτονόητη αλλαγή στα σεντόνια δεν ήταν καθόλου αυτονόητη. Σε κάποιους πρότειναν να φέρουν σεντόνια από το σπίτι τους…

Και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά χθες υπήρξε πρόβλημα και σε ασανσέρ του νοσοκομείου, όπου κλείστηκαν τρία άτομα για περίπου 50 λεπτά. Προφανώς το να χαλάσει ένα ασανσέρ δεν είναι ασυνήθιστο, αλλά μ΄ αυτή τη ζέστη να παραμείνεις κλεισμένος δεν είναι ότι πιο ευχάριστο.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι αυτή η κατάσταση στο ΓΝΑ δεν μπορεί να συνεχιστεί. Που θα βρεθούν χρήματα; Αυτό δεν θα το απαντήσουν ούτε οι ασθενείς, ούτε εμείς. Είναι βέβαιο ότι στο ΥΠΕΘΑ αν ψαχτούν θα βρουν αρκετά για να λειτουργήσουν αξιοπρεπώς όχι μόνο το ΓΝΑ αλλά και τα υπόλοιπα στρατιωτικά νοσκοκομεία.

Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης