Υποστηριξε το militaire
Διεθνή
22/09/2017 | 12:35
Militaire News

Η Κίνα θέλει την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου

Η Κίνα θέλει την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου

Ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Ουάνγκ Γι δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του παραμένει δεσμευμένη στην αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου στην ομιλία του ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Ο Ουάνγκ τόνισε ότι η Κίνα παραμένει μια δύναμη που φροντίζει για την ειρήνη και καταβάλλει αδιάκοπα προσπάθειες για την ειρηνική επίλυση της κρίσης με τη Βόρεια Κορέα.

«Ανεξαρτήτως των αλλαγών στις συνθήκες, ανεξαρτήτως του χρόνου που θα απαιτηθεί, ανεξαρτήτως των δυσκολιών που αντιμετωπίζουμε, η Κίνα θα επιμένει πάντα στον στόχο της αποπυρηνικοποίησης της (κορεατικής) χερσονήσου, προωθώντας τον διάλογο», επεσήμανε ο Ουάνγκ ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης.

Στο μεταξύ το Πεκίνο ζήτησε από όλες τις πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, αφού ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας δήλωσε ότι πιστεύει πως η χώρα του θα μπορούσε να εξετάσει το ενδεχόμενο να διεξάγει μια δοκιμή βόμβας υδρογόνου στον Ειρηνικό Ωκεανό. Παράλληλα ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Λου Κανγκ δήλωσε κατά την τακτική συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί στους δημοσιογράφους ότι η Κίνα είναι αντίθετη με την επιβολή μονομερών κυρώσεων εκτός του πλαισίου του ΟΗΕ. Τα σχόλια αυτά του Λου έγιναν αφού ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την επιβολή νέων κυρώσεων εις βάρος της Πιονγκγιάνγκ για το βαλλιστικό και το πυρηνικό της πρόγραμμα.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης