Υποστηριξε το militaire
Militaire News

“Η Ελλάδα έχει εισπράξει πάνω από 1 δις για τους πρόσφυγες”! Τι λέει Έκθεση του ΟΗΕ

Ο ΟΗΕ υποστηρίζει ότι έχρι σήμερα η Ελλάδα εισέπραξε 1 δις 48 εκατ. 200 χιλ. ευρώ για τους πρόσφυγες! Αυτό αναφέρεται στην έκθεση που κατέθεσε στο   Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ο εισηγητής για τα ανθρώπινα δικαιώματα των μεταναστών, François Crépeau.

Η έκθεση συντάχθηκε μετά από την επίσκεψή του στην Ελλάδα από τις 12 έως τις 16 Μαΐου 2016.

Όπως αναφέρει η έκθεση “ο Ειδικός Εισηγητής συναντήθηκε με κυβερνητικούς εκπροσώπους, οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, την Εθνική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καθώς και με τους ίδιους τους μετανάστες,των κέντρων κράτησης και των άτυπων καταυλισμών.

Ο ειδικός εισηγητής αναγνωρίζει την πρόοδο που επιτεύχθηκε όσον αφορά τους νόμους και τις πολιτικές που αφορούν τη διαχείριση της μετανάστευσης και τη διαχείριση των συνόρων.

Δεδομένου ότι η Ελλάδα είναι θεματοφύλακας εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Ειδικός Εισηγητής συνιστά στην κυβέρνηση της Ελλάδας και στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αναπτύξουν σταθερές λύσεις με βάση τα ανθρώπινα δικαιώματα για τους μετανάστες και τους αιτούντες άσυλο στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένου του σημαντικού ζητήματος της διαχείρισης των συνόρων, Και να υιοθετήσουν στρατηγικές μακροπρόθεσμες πολιτικές μετανάστευσης και κινητικότητας σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Βέβαια το ποσό που αναφέρει ότι έχει εισπράξει η Ελλάδα για το πρόβλημα των προσφύγων και των μεταναστών εντυπωσιάζει.

Διαβάστε όλη την έκθεση ΕΔΩ.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης