Υποστηριξε το militaire
Breaking News Πολιτική
23/03/2017 | 22:44 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

“Η ειρήνη και η ευημερία δεν πια κάτι σίγουρο”! Δήλωση του Γερμανού ΥΠΕΞ

Μία φράση του Γερμανού Αντικαγκελάριου και ΥΠΕΞ Σ.Γκάμπριελ,στις δηλώσεις που έκανε μετά από τη συνάντησή του με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά, δεν μπορεί παρά να προβληματίσει. Αναφερόμενος στο μέλλον ο κ.Γκάμπριελ είπε:

“Εγώ έχω μεγαλώσει και γεννηθεί στη Δυτική Γερμανία -την τότε- και υπήρχε μια ασφάλεια και ήμουν σίγουρος ότι θα ζω σε μια περιοχή όπου θα επικρατεί η ασφάλεια, θα υπάρχει ευημερία κλπ.

Σήμερα, όμως, αν αναλογιστούμε τι μας περιμένει στο μέλλον, ιδίως για τις επόμενες γενιές, αναρωτιέται κανείς εάν αυτή η ειρήνη και αυτή η ευημερία που ζήσαμε εμείς τουλάχιστον στη Γερμανία, τις τελευταίες 10ετίες, δεν είναι πλέον κάτι το οποίο είναι σίγουρο. Το ζούμε εδώ στην περίπτωση τη δική σας. Πολλοί νέοι άνθρωποι δεν έχουν εργασία και έχουν μεταναστεύσει. Και επίσης, βλέπουμε ότι ο εθνικισμός και οι βίαιες συγκρούσεις έχουν εμφανιστεί στην καθημερινότητά μας.

Υπάρχουν εμπόλεμες συρράξεις. Υπάρχει μεγάλη κινητικότητα στο προσφυγικό, μεγάλες προσφυγικές ροές. Άρα τα παιδιά μας όταν θα μεγαλώσουν θα ζήσουν από ότι φαίνεται σε ένα περιβάλλον, το οποίο θα είναι πιο επισφαλές από ότι αυτό που ζήσαμε εμείς”.

Ο κ.Γκάμπριελ είπε ότι η απάντηση σ΄ όλα αυτά είναι μια σταθερή Ευρώπη. Αλλά αυτό θα πρέπει να το βάλει στο κεφάλι του κ.Σόϊμπλε που κάνει ότι περνά από το χέρι του για να τη διαλύσει.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης