Υποστηριξε το militaire
ΤΟΥΡΚΙΑ
30/04/2017 | 14:26
Militaire News

Η ΕΕ δεν θέλει να “τα χαλάσει” με τον Ερντογάν γι΄ αυτό και τον “χαϊδεύει”!

Η ΕΕ δεν θέλει να

H κυρία Μογκερίνι που υποτίθεται εκφράζει την ΕΕ σε θέματα εξωτερικής πολιτικής αναφερόμενη στην Τουρκία, είπε πως γνωρίζει τι πρέπει να κάνει για να συνεχιστούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις. Δεν ξέρουμε αν ο Ερντογάν αυτό μπορεί να το εκλάβει ως …φοβέρα. Δεν νομίζουμε.

Έγινε επίσης γνωστό ότι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ… προτίθεται να έχει μια συζήτηση με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στις 25 Μαΐου στις Βρυξέλλες!

Το ανακοίνωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ. Ο Τουσκ θέλει να δει τον Ερντογάν μαζί με τον  πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αν-Κλοντ Γιούνκερ, κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ. Να πει τι ο Τουσκ με τον Ερντογάν;

Τι δείχνουν όλα αυτά; Οι Ευρωπαίοι δεν έχουν καμία απολύτως διάθεση να έρθουν σε σύγκρουση με τον Ερντογάν! Όχι μόνο επειδή ανησυχούν για το προσφυγικό και το πως θα το διαχειριστεί ο σουλτάνος αν εκνευριστεί. Οι Ευρωπαίοι και ειδικά οι Γερμανοί έχουν δουλειές στην Τουρκία και δεν έχουν καμία πρόθεση να τις …χαλάσουν για χάρη …της δημοκρατίας. Εδώ την αναζητούμε στην ΕΕ για την Τουρκία θα δείξουν ουσιαστικό ενδιαφέρον; Μερικές δηλώσεις δήθεν αγανάκτησης και μετά πίσω στη δουλειά που δεν είναι άλλη από το να βγει “κι άλλο χρήμα”.

Όσοι αναμένουν ακόμη από την “δημοκρατική” Ευρώπη να βάλει όρια στον Ερντογάν είναι μάλλον οι τελευταίοι ρομαντικοί που έχουν μείνει στην Ευρώπη που μας έλεγαν ως αφήγημα. Η πραγματικότητα είναι πια τελείως διαφορετική και απογοητευτική.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης