Υποστηριξε το militaire
Πολιτική
25/12/2016 | 12:00
Militaire News

Η γεωπολιτική του Χριστιανισμού που βρίσκεται υπό διωγμό σε πολλά σημεία του πλανήτη

Η γεωπολιτική του Χριστιανισμού που βρίσκεται υπό διωγμό σε πολλά σημεία του πλανήτη

Η Γεωπολιτική των Χριστουγέννων! Κι όμως υπάρχει…Το αμερικανικό think tank Stratfor -το οποίο βεβαίως επιμένει προκλητικά να αποκαλεί τα Σκόπια, “Μακεδονία”- δημοσιεύει ένα άρθρο του Ian Morris στο οποίο γίνεται λόγος για την δυναμική του χριστιανισμού σ΄ όλο τον πλανήτη, σε σχέση κυρίως με το Ισλάμ. Τα συμπεράσματά του δεν είναι αισιόδοξα…

Αναφερόμενος στα Χριστούγεννα, υποστηρίζει ότι αυτή η μεγάλη εορτή της χριστιανοσύνης έχει πάψει να είναι κυρίως θρησκευτική εορτή και έχει μετατραπεί σε μια διαδικασία επιβεβαίωσης της δυτικής ευημερίας και κουλτούρας.

Παραθέτει μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία για την διείσδυση της χριστιανικής θρησκείας σε κάποιες χώρες:

•Στην Τουρκία ένας στους 500 είναι χριστιανός.

•Στην Ιαπωνία ένας στους 100, αλλά παρόλα αυτά στις 25 Δεκεμβρίου ο εορτασμός των Χριστουγέννων γίνεται αισθητός σε πολλές μεγάλες πόλεις.

•Στην Ταϊβάν ,όπου ένας στους 25 έχει ασπαστεί τον χριστιανισμό, η 25η Δεκεμβρίου είναι αργία.

•Στο Μπαλί, στολίζονται χριστουγεννιάτικα δέντρα με την αναλογία εκεί να είναι 1 στους 40 να είναι χριστιανός.

•Η κυβέρνηση της Σομαλίας,φέτος …απαγόρευσε τα Χριστούγεννα και τις Χριστουγεννιατικες γιορτές και στο Μπρουνέι,ακόμα και αν ένας στους 10 είναι χριστιανός,οποιοσδήποτε φορέσει στολή του Αι Βασίλη καταδικάζεται σε 5 χρόνια φυλάκισης.

Ο Ian Morris γράφει ότι “στην Ιταλία και την Ελλάδα,δύο από τις πιο Χριστιανικές χώρες στον κόσμο,τα Χριστούγεννα είναι μια κορυφαία εορτή ,όμως δεν υπαρχουν σχεδόν καθόλου σημάδια απο τον Αγιο Βασίλη και τα ξωτικά του. Ακόμα και η Ροβανιέμι,μία Φιλανδική πόλη που ισχυρίζεται ότι είναι  το επίσημο σπίτι του Άγιου Βασίλη,ήταν ελάχιστα γνωστή μέχρι και το 1950…Η σύγχρονη διεθνή εκδοχή των Χριατουγέννων είναι λιγότερο θρησκευτική και περισσότερο μία γιορτή αφθονίας,νεωτερισμού και πάνω από όλα γιορτή του δυτικού πολιτισμού…Χωρίς κανένας να το επιδιώκει τα Χριστούγεννα έχουν γίνει ένα μέρος ενος πακέτου της ήπιας Δυτικής δύναμης. […] Η ήπια δύναμη βασίζεται περισσότερο στην επιρροή των άλλων πολιτισμών και στην οικονομία. [..]

Όλα αυτά που περιγράφει ο καθηγητής Ιστροίας και Αρχαιολογίας στο πανεπιστήμιο του Στάντφορντ, Ian Morris έρχονται σε αντίθεση με την εξαπλωση του “επιθετικού Ισλάμ”. Οι Χριστιανοί σε πολλά σημεία του πλανήτη κόσμο γίνονται θύματα διώξεων. Για να μην πάμε μακρυά, αρκεί να δούμε τι συμβαίνει στη γειτονική Τουρκία.

Ο Ερντογάν μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου έχει δώσει πράσινο φως για διώξεις κατά χριστιανών,που έτσι κι αλλιώς υπήρχαν και πριν. Το αποτυχημένο πραξικόπημα απλά έδωσε την αφορμή να συνδέσουν ιερείς και όσους έχουν σχέση με χριστιανικά δόγματα, με το κίνημα Γκιουλέν και να δώσουν άλλη δυναμική στις διώξεις.

Ιερείς και πάστορες βρίσκονται στις φυλακές με την αόριστη κατηγορια του “φιλογκιουλενισμού”.

“Οι προτεσταντικές  και χριστιανικές εκκλησίες θεωρούνται  ως μια αμερικανική επιρροή, και τώρα που στην  Τουρκία κυριαρχεί ο  αντι-αμερικανικές,  βρίσκονται στο στόχαστρο ακόμη περισσότερο», λέει ο A. Ερντεμίρ, ανώτερος συνεργάτης στο Ίδρυμα για την Άμυνα της Δημοκρατίας και πρώην μέλος του τουρκικού κοινοβουλίου.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης