Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα Άποψη Πολιτική
12/02/2017 | 07:00 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Η Γερμανία και το προτεκτοράτο της! Από τον Μπίσμαρκ στον Σόϊμπλε

Η Γερμανία και το προτεκτοράτο της! Από τον Μπίσμαρκ στον Σόϊμπλε

Του Κων. Φράγκου

Τα Βαλκάνια δεν αξίζουν ούτε όσο τα κόκκαλα ενός Πομερανού Γρεναδιέρου

Otto Von Bismark

Και επειδή η Ελλάδα σήμερα, όπως την κατάντησαν οι απάτριδες  ταγοί της, είναι το αντιπροσωπευτικότερο δείγμα παρακμής των Βαλκανικών χωρών, έτσι κάπως μας βλέπει ο μακρινός απόγονος του Μεγάλου Πρώσσου κ. Βόλφανγκ Σόιμπλε. Η, μάλλον, έτσι του επέτρεψαν να μας βλέπει επί χρόνια, αναξιόπιστη και ανεπαρκώς πολιτικά, Ηγεσία μας που από την εποχή Σημίτη, για να μην πάω πιο πίσω, είχε παραδοθεί, βασικά, στον Γερμανικό Οικονομικό Κατεστημένο και χόρευε μαζί του το τανγκό της διαφθοράς.

Με το, εκτεταμένο, αναλυτικό και πλήρως τεκμηριωμένο κείμενό μου, σ’ αυτό εδώ το χώρο, την 06/01/17 με τίτλο “Η Γερμανική Λεηλασία στους Ελληνικούς Εξοπλισμούς και το ταγνκό της διαφθοράς” απέδειξα τις φοβερές ευθύνες των Γερμανών στο σημερινό, τραγικό, κατάντημα της χώρας οι οποίες “δικαιώθηκαν” με την παντελή ανικανότητα της Ελληνικής πλευράς να διαπραγματευθεί. Θέλετε αποδείξεις; Μαζί στο χορό των εκβιασμό των δανειστών και του ΔΝΤ μπήκαν άλλες τέσσερεις (4) χώρες. Πορτογαλία, Ισπανία, Ιρλανδία, Κύπρος. Προ πολλού έχουν εξέλθει και μεγαλουργούν εκτός της Ελλάδας που βυθίζεται στο τέλμα ακόμη περισσότερο. Όπως διάβασα, μάλιστα, στα ΝΕΑ (04.02.17) Ισπανία – Ιρλανδία έχουν εκτοξεύσει την ανάπτυξή τους στις πρώτες Ευρωπαϊκές θέσεις. Το γιατί είναι αυτονόητο. Διέθετουν ικανούς, επαρκείς και πατριώτες πολιτικούς. Έκαναν σκληρές διαπραγματεύσεις και διεσώθησαν.

Ο κ. Α. Τσίπρας μάταια προσπαθεί σήμερα. Ο τάφος, ευρύς και βαθύς, έχει σκαφθεί από του προκατόχους του. Αυτός, απλά, με την απειρία και τις ουτοπίες του εμβαθύνει τον λάκκο ώστε, καίτοι θαπτόμενοι, να αισθανόμαστε άνετα.

Αυτό το κείμενό μου, λοιπόν, προκάλεσε κάτι παραπάνω από δυσαρέσκεια στους ενταύθα… Πομερανικούς κύκλους αλλά και Ελληνικούς. Αυτών, ειδικά, που παρέδωσαν και τις… σκελέες τους (για να χρησιμοποιήσω στρατιωτικό όρο) στους δανειστές υποδυόμενοι τους διαπραγματευτές.

Απλά η εγχώρια ανικανότητα, ανεπάρκεια, αρπακτικότητα και λαμογιά αναμείχθηκε με την γερμανική υψηλή τεχνολογία στο αντικείμενο και ιδού το αποτέλεσμα.

Στο κείμενό μου αυτό της 06.01.2017 έθετα στους Δανειστές τα εξής ερωτήματα, στα οποία ουδεμία απάντηση έλαβα ούτε από τα ενταύθα “συνεταιράκια τους” ή φερέφωνα τους.

  • Δε γνωρίζατε ποιες ανυπόλυπτες, διεφθαρμένες και ανεπαρκείς Κυβερνήσεις δανείζατε; Ποιους “νάνους και ενίοτε ανέντιμους” πολιτικούς;
  • Αφού γνωρίζατε την παντελή αδυναμία του Ελληνικού Κράτους ν’ ανταπεξέλθει, δανείζατε για να σας δοθεί η ευκαιρία να γδάρετε και να ταπεινώσετε τον Ελληνικό Λαό; κ.α.

Ο ίδιος ο κ. Β. Σόιμπλε έχει διακηρύξει ότι “Οι ανεύθυνες πολιτικές και οικονομικές ελίτ της Ελλάδος θυσίασαν την οικονομία της χώρας, την ποιότητα ζωής των πολιτών και το μέλλον των νέων για τα δικά τους βραχυπρόθεσμα συμφέροντα“. Αυτούς ο κ. Β.Σ. αποδεχόταν ως διαπραγματευτές! Είναι εντελώς παρανοϊκό.

Ανέφερα σειρά ληστειών του Κράτους από «κοινές» συμμορίες όπως τα της SIEMENS, (151 βουλευτές και 15 Υπουργοί λαδωθέντες) αγορά Υ/Β, πυροβόλων κα καθώς και το Love story “συμπαραγωγής” χιλιάδων οχημάτων MERCEDES στην ΕΛΒΟ. Ο διαπρεπής Αμερικάνος καθηγητής NOAM ΤΣΟΜΣΚΙ δηλώνει: (περιοδικό Jacombinmag  04.02.17): Κτηνώδης η συμπεριφορά των Βρυξελλών και των Τραπεζών της Β. Ευρώπης προς την Ελλάδα… Αυτή την κτηνωδία δεν την αισθάνονται, δυστυχώς, οι ταγοί μας ώστε ν’ αντιδράσουν, ν’ αντισταθούν…

Θα μπορούσε να έχει κλείσει εκεί το το θέμα αν δε προέκυπταν νέα στοιχεία και αν οι πρώην κακοποιοί της πολιτικής δεν επιχειρούσαν, επιτυχώς μάλιστα, να επανέλθουν και να επαναλάβουν τα ίδια.

Οι νεότερες αποκαλύψεις

Η ανοχή της αισχρότητας είναι το κυριότερο γνώρισμα του Έλληνα

Εμμ. Ροΐδης

Ως γνωστόν, υπήρξαν αρκετές συμβάσεις πολεμικού υλικού που, ανεξάρτητα της πηγής προμήθειας, ¨καπελώνονταν¨ με φοβερές πρόσθετες “αόρατες” επιβαρύνσεις.

Όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι τα ελικόπτερα APACHE αγοράσθηκαν, υπερκοστολογημένα, από τις ΗΠΑ από τη Κυβέρνηση κ. Κ.Σημίτη (ΥΕΘΑ κ. Γ. Παπαντωνίου) έναντι 650 εκ $. Πολλοί ολίγοι όμως γνωρίζουν ότι το ποσόν αυτό αυξήθηκε κατά 70 εκ ευρώ λόγω της μεθόδου πληρωμής με τη μέθοδο των SWAPS μέσω της DEUTSCHE BANK . Το ίδιο συνέβη και με τα υπερκοστολογημένα ελικόπτερα NH-90 από τη Γαλλία, κόστους 660 εκ. ευρώ “καπελωμένα” με 70 εκ. ευρώ πάλι μέσω της D.B. Γιατί, ντε και καλά από το Γερμανικό Τραπεζικό κολοσσό και όχι από μία άλλη Τράπεζα; Διότι η καλή συνεννόηση και συνεργασία της Κυβέρνησης Σημίτη γινόταν με τους Γερμανούς, Αυτοί είχαν τη τεχνολογία. Για να δούμε, όμως, τι συνέβη με τη D.B., προ ολίγων ημερών. Αντιγράφω (sic) από το ΠΑΡΟΝ (05.02.17): ” Στα πράσα πιάστηκε για άλλη μια φορά ο γερμανικό κολοσσός Deutsche Bank, λίγες μόλις μέρες μετά το πρόστιμο ύψους 7,2 δις δολ. που της επέβαλε το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για την πώληση τοξικών ενυπόθηκών δανείων.

Οι βρετανικές και αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές επέβαλαν στην Deutsche Bank πρόστιμο 629 εκατ. δολ. επειδή δεν μπόρεσε να αποτρέψει ύποπτες συναλλαγές, ύψους 10 δις. δολ, από τη Ρωσία σε offshore τραπεζικούς λογαριασμούς…

Αυτές τις απάτες των δικών σας ανθρώπων, κύριε Σόιμπλε, που μας κουνάτε το δάχτυλο, στραβωμάρα έχετε και δεν τις βλέπετε;”

Κάποιος από το “αδελφάτο” των πολιτικών διαδόχων του κ. Σημίτη ενδιαφέρθηκε να μάθει πώς το Ελληνικό ΥΠΟΙΚ “έπαιζε” με την DEUTSCHE BANK; Η Δικαιοσύνη;

Έρχομαι σε κάτι πιο πρόσφατο: Ο Σόιμπλε και η παρέα του επιχειρεί να επενδύσει πάνω στη Δημόσια Περιουσία χωρίς λεφτά. “Η γερμανική εταιρεία FRAPORT στην οποία ανατέθηκε η εκμετάλλευση των αεροδρομίων, με επιταγή του Γ’ Μνημονίου, δεν έχει καταβάλλει 1,23 δις ευρώ για να προχωρήσει η επένδυση…” καταγγέλλει η Εφημερίδα των Συντακτών (08-02-17).

Και πάμε παραπέρα: Το ΥΠΟΙΚ – Ειδική Γραμματεία ΣΔΟΕ με έγγραφό του στο Γραφείο Οικονομικού Εισαγγελέα (31.5.16) με θέμα: Έλεγχος της εταιρείας MERCEDES για την διακρίβωση τυχόν διάπραξης αδικημάτων φοροδιαφυγής – λαθρεμπορίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, καταγγέλλει φρικτά πράγματα των οποίων ο έλεγχος δεν είναι, φυσικά, υποχρέωση του γράφοντος.

Ενδιαφέρουσα όμως είναι η πρόταση προς ποινική αξιολόγηση τέλεσης αδικήματος της λαθρεμπορίας κατά τον τελωνισμό 6.300 αυτοκινήτων από 1.1.2011 – 31.12.2013 με την καταβολή μειωμένων φορολογικών επιβαρύνσεων κατά 20.607.297,5 ευρώ κ.λπ.

Παρόμοιος έλεγχος – βάσει του εγγράφου – σχετικά με τις διαπιστώσεις που αφορούν επίσης Γερμανικό κολοσσό BMW.

Δηλαδή τη στιγμή που η χώρα υφίσταται, κατά Τόμσκι αλλά και κατά πάντα Έλληνα, μια κτηνώδη συμπεριφορά του γκρουπ δανειστών – Τραπεζών και Γερμανών πολιτικών, το Γερμανικό κράτος, οι Γερμανικές εταιρείες επιχειρούν να βρουν τρόπο για να συνεχίζουν μα μας εκμεταλλεύονται αγρίώ.

Μια ασαφής υπόθεση

Η Καθημερινή (05.02.17) κάνει εκτεταμένη έρευνα για τα οχήματα ΕΚΑΒ από τα οποία 50% είναι εκτός ενεργείας, λόγω παλαιότητος ή βλαβών, στην Αττικη!

Πήρα αφορμή να ψάξω το θέμα στην εφημερίδα “ΤΟ ΠΑΡΟΝ”, με την οποία συνεργάζομαι, και ανεκάλυψα σωρεία καταγγελιών (η τελευταία 30.10.16) στο θέμα με συσχέτιση διαγωνισμό προμήθειας 190 τέτοιων οχημάτων με χρηματοδότηση ESPA. Οι ανάδοχες εταιρείες ήταν τρεις (3). Την 20-12-14, (τελευταίος διαγωνισμός) ο φάκελος ανάθεσης ήταν έτοιμος προς υπογραφή αφού προηγήθηκαν, τελετουργικά, όλες οι διαδικασίες που εξασφάλισαν την διαφάνεια. Για λόγους περιέργους η κατακύρωση δεν έγινε. Το θέμα παραπέμφθηκε στην επόμενη Κυβέρνηση. Ο νέος Υπουργός κ. Παν. Κουρουπλής κατακύρωσε τα 90 στην MERCEDES, η οποία, όπως ακούστηκε είχε κάποιες ασάφειες σε πιστοποιητικά εγγύσεων (δεν επεχείρησα να διασταυρώσω το θέμα). Για τις άλλες δύο άφησε το θέμα για αργότερα. Ο διάδοχος κ. Πολάκης έπραξε ομοίως και κάποια στιγμή ανεκοίνωσε ότι θα επαναλάβει το διαγωνισμό για τα υπόλοιπα 100. Έκτοτε παρήλθε 1,5 έτος και διαγωνισμός δεν φαίνεται και δεν γνωρίζω αν ισχύει ακόμη η χρηματοδότηση από ΕΣΠΑ. Αγνοώ τις σκέψεις των δύο Υπουργών, των οποίων δεν αμφισβητώ την εντιμότητα, αλλά παραμένει απορία γιατί προωθήθηκε μόνο η MERCEDES. Αν γίνει νέος διαγωνισμός για τα υπόλοιπα 100 και συμμετέχει η εταιρεία μήπως υπέρ αυτής θα προκύψει το θέμα της ομοιοτυπίας (communality) ως ένα σημείο υπεροχής της προσφοράς της. Συμπεράσματα: Δικά σας. Η Γερμανία ξανά παρούσα και ο Σόιμπλε επιθετικότερος κατά της μικρής “διεφθαρμένης” χώρας ενώ η δική του είναι αγία…

ΥΓ Ο κ. Πολάκης δηλώνει (ΑΝΤ! 09/02) ότι δεν έχει ακόμα στα χέρια του την διακυβέρνηση του Υπουργείου του… Να υποθέσουμε ότι την έχουν άλλοι;

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης