Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Η ανώριμη και επικίνδυνη Γερμανία αρνείται να δεχτεί ότι τα ψέμματα τελείωσαν με την τρομοκρατία

Η ανώριμη και επικίνδυνη Γερμανία αρνείται να δεχτεί ότι τα ψέμματα τελείωσαν με την τρομοκρατία

Πριν από περίπου ένα χρόνο οι Financial Times είχαν χαρακτηρίσει την Γερμανί “ανώριμη υπερδύναμη”. Υπερβολικός ο χαρακτηρισμός υπερδύναμη,αφού υπερδύναμη χωρίς στρατιωτική ισχύ δεν υπάρχει. Στο ανώριμη θα προσθέσουμε και το επικίνδυνη. Το θέμα του προσφυγικού-μεταναστευτικού είναι το το πιο ενδεικτικό…

Χθες βράδυ η Γερμανία “χτυπήθηκε” από την τρομοκρατία. Αρνείται ακόμη να το παραδεχτεί και να το ανακοινώσει. Γιατί το Βερολίνο και η κυβέρνησή του δεν λειτουργεί ως η ηγέτιδα δύναμη της Ευρώπης. Λειτουργεί με κριτήρια …κομματικά και εκλογικά. Η κυρία Μέρκελ και ο κ.Σόϊμπλε, αυτό το δίδυμο που η μία παριστάνει την “καλή” και ο άλλος τον “άγριο”, λειτουργούν με βάση τις δημοσκοπήσεις, τις εκλογές που έρχονται μέσα στο 2017 και την άρχουσα γερμανική τάξη που βγάζει τρελά λεφτά από την κρίση στην Ευρώπη.

Το Βερολίνο αρνείται να παραδεχτεί ότι όλα αυτά που προσπαθούσε να κρατήσει μακρυά του “χτίζοντας” τεράστια πλεονάσματα και μαζεύοντας λεφτά ,έφθασαν στη Γερμανία. Τα τεχνάσματα , τα τρυκ και η “αγορά χρόνου” τελείωσαν.

Ακόμη και τώρα που οι Γερμανοί σοκαρισμένοι μετρούν νεκρούς, το Βερολίνο δείχνει ανήμπορο να καταλάβει ότι η διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού δεν μπορεί να γίνει με μικροπολιτική και με υπολογισμούς για το πως θα ξαναγίνει καγκελάριος η κυρία Μέρκελ.

Οι Γερμανικές αρχές ήδη “στήνουν” το “αφήγημά” τους για την χθεσινοβραδυνή επίθεση,συνδέοντας άμεσα το προσφυγικό-μεταναστευτικό  με την τρομοκρατία. 

Η εφημερίδα Bild αναφέρει, επικαλούμενη πηγές των γερμανικών υπηρεσιών ασφαλείας, ότι ο δράστης της χθεσινής επίθεσης στη χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο είναι ο 23χρονος Πακιστανός που ονομάζεται Νάβεντ Μπ. και είχε φθάσει στη Γερμανία πριν από έναν χρόνο.Προσθέτουν δε …με νόημα ότι έφθασε στη Γερμανία μέσω “βαλκανικού διαδρόμου”! Λες και το θέμα είναι από που πέρασε κι όχι από που ξεκίνησε. Σαν να μην φταίει η κατάσταση που επικρατεί στη Μέση Ανατολή,στη Βόρεια Αφρική,στο Αφγανιστάν στο Πακιστάν και σ΄ άλλες χώρες όπου η Δύση τις διέλυσε, αλλά …η επιλογή της διαδρομής.

Για ένα σχεδόν χρόνο η Γερμανία “πουλά” αυτό το παραμύθι. “Χάϊδεψε” το θηρίο που λέγεται Τουρκία, έταξε στον Ερντογάν όσα ήθελε να ακούσει για να τον πείσουν να κρατήσει πρόσφυγες και μετανάστες και σ΄ εμάς εδώ στην Ελλάδα κουνά απλά το δάχτυλο κάνοντας κάθε λίγο και λιγάκι παρατηρήσεις για τη φύλαξη των συνόρων μας. Τα οποία τώρα θυμήθηκε ότι είναι και σύνορα της Ευρώπης.

Τίποτα απ΄ όλα αυτά δεν πρόεκειται να καταλάβει η Γερμανία της Μέρκελ και του Σόϊμπλε. Όπως είπε ο καθηγητής Γιάννης Μάζης σε τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί το Βερολίνο θα τραβήξει πορεία ακόμη πιο συντηρητική. Θα επενδύσει στον δικαιολογημένο φόβο των Γερμανών που θα απαιτήσουν περισσότερη προστασία και ασφάλεια. Θα προσπαθήσει να ανταγωνιστεί την ακροδεξιά που στη Γερμανία αναστήθηκε και καλπάζει.

Η Ευρώπη έχει τη μεγάλη ατυχία να έχει ως …ηγέτιδα δύναμη τη Γερμανία που αποδεικνύεται όχι απλά κατώτερη των περιστάσεων,αλλά για μια ακόμη φορά επικίνδυνη.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης