Υποστηριξε το militaire
Breaking News Videos Συνεντεύξεις
13/06/2017 | 06:50 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Η άμυνα, η πολιτική,οι δανειστές που μας ξεγελούν και ο Άδωνις! Η Κ.Παπακώστα στο Militaire

Η άμυνα, η πολιτική,οι δανειστές που μας ξεγελούν και ο Άδωνις! Η Κ.Παπακώστα στο Militaire

Η Κατερίνα Παπακώστα μιλά στο Militaire.gr όχι μόνο ως βουλευτής της ΝΔ στη Β΄ Αθηνών αλλά και ως μέλος στρατιωτικής οικογένειας που γνωρίζει τα προβλήματα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Και με τις δύο ιδιότητες η κυρία Παπακώστα είπε πολλά που υποθέτουμε ότι θα ενοχλήσουν.

Η Κατερίνα Παπακώστα λέει ότι οι δανειστές “μας ξεγέλασαν τρεις φορές με το χρέος”, αναφέροντας το 2012, το 2014 “και τώρα, αυτό που βιώνουμε”. Προτείνει κοινή εθνική φωνή έναντι των δανειστών με την οποία θα πρέπει όλα τα κόμματα να τους πουν ότι “εμείς τηρήσαμε όσα συμφωνήσαμε και είναι η σειρά σας να τηρήσετε τις συμφωνίες. Πρέπει να καταλάβουν ότι δεν πρέπει να παίζουν μ΄ αυτά τα πράγματα”.

Επισημάναμε στην κυρία Παπακώστα ότι μάλλον είναι “εκτός κομματικής γραμμής” και έδωσε την απάντησή της..

Απαντώντας σε ερώτημα για το θέμα που προέκυψε πριν το Πάσχα με σχόλιό της για τον Άδωνι Γεωργιάδη, η κυρία Παπακώστα λέει ότι ο λόγος της ΝΔ δεν μπορεί να ΄χει στοιχεία μισαλλοδοξίας και διχασμού και η παρέμβασή της είχε στόχο “να διορθώσει μια στάση που δεν είχε σχέση με την παράταξη”. Προσθέτει ότι η ΝΔ ήταν και είναι πολυσυλλεκτικό κόμμα αλλά οι διαφορετικές απόψεις σέβονται τη δεσπόζουσα άποψη της παράταξης και δεν μπορεί καμία μειοψηφία να πιστεύει ότι θα κυριαρχήσει.

Λέει ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν την ΝΔ πολύ μπροστά αλλά επισημαίνει ότι οι πολίτες δεν είναι πια δεδομένοι . Γι΄ αυτό και η ΝΔ δεν μπορεί να προεξοφλεί τίποτα αλλά να προετοιμάζεται -ακόμη κι αν έχει αυτοδυναμία- για πολιτική εθνικής συνεννόησης.

Για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα στελέχη τους,η κυρία Παπακώστα υποστηρίζει ότι η ΝΔ ως κυβέρνηση ,όπως είπε ο πρόεδρός της Κ.Μητσοτάκης, θα καταθέσει νέο μισθολόγιο στο οποίο θα λαμβάνεται υπ΄ όψιν η απόφαση του ΣτΕ. Λέει ότι οι περικοπές που έγιναν στα στελέχη ήταν εξοντωτικές και θεωρεί απαράδεκτα όσα κατά καιρούς ακούστηκαν εναντίον των στελεχών των ΕΔ και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Σε ερώτηση για την εκπροσώπηση των στρατιωτικών μέσω Ενώσεων και Ομοσπονδίας η βουλευτής της Β΄Αθηνών λέει ότι η ΝΔ δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να εμπλακεί με οποινδήποτε τρόπο. “Δεν πρέπει να διολισθήσει στον πειρασμό κηδεμονίας των στρατιωτικών”, λέει προσθέτοντας ότι τους στρατιωτικούς πρέπει να τους εκπροσωπούν στελέχη που έχουν τον σεβασμό των συναδέλφων τους.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης