Υποστηριξε το militaire
Breaking News Διεθνή Πολιτική
27/09/2016 | 13:20 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Φ. Καρβουνοπούλου

Η “ακτινογραφία” του ντιμπέϊτ Κλίντον-Τραμπ! Ποιος κέρδισε ποιος έχασε

Η

Οι αρθρογράφοι της ιστοσελίδας telegraph δίνουν τις δικές τους εκτιμήσεις για το ποιος υπερίσχυσε στο πρώτο τηλεοπτικό debate για τη διεκδίκηση της αμερικανικής προεδρίας.

Ruth Sherlock
HILARY CLINTON

Μετά απο εβδομάδες αρνητικών περιστατικών, η Κλίντον και η ομάδα της θα πρέπει να το γιορτάζουν σήμερα. Ήταν πολύ καλά προετοιμασμένη, ακριβής, ακόμα και πνευματώδης. Δεν έχασε ευκαιρία να κάνει επιθέσεις που καιρό είχε προετοιμάσει. Απο κάθε λογικό επίπεδο, αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί ως νίκη για την Κλίντον. Ο Τραμπ αντιθέτως “κόμπιαζε”, και ήταν επιρρεπής στο να αφήνει σαρωτικούς ισχυρισμούς ότι λέει την αλήθεια. Αλλά ο όλος χειρισμός του δεν ήταν φυσιολογικός. Είναι ένας αγώνας για την προεδρία όπου το χάρισμα, η προσωπικότητα, οι αποφάσεις και το ένστικτο έχουν το προβάδισμα έναντι της σοβαρής πολιτικής συζήτησης.

Tim Stanley
DONALD TRUMP

Μην υποθέσετε ότι η Αμερική είναι μια χώρα όπου οι πολιτικές μάχες πάνω σε ιδέες γίνοται σε μια ουδέτερη αγορά με στόχο κυρίως ένα κεντρώο ακροατήριο. Ο αυξημένος κομματισμός σημαίνει ότι οι άνθρωποι τείνουν να βλέπουν τους χαρακτήρες που ήδη μισούν να εκσπλαχνίζονται. Ο Τράμπ ήταν ένας σοβαρός υποψήφιος για την προεδρία επειδή πρωταγωνίστησε στο The Apprentice- επειδή έπαιξε το αφεντικό στη τηλεόραση και έτσι μπορούσε, θεωρητικά, να το κάνει και στην πραγματική ζωή. Μπορεί να είναι ένας απροσδόκητος πολιτικός αλλά αυτός είναι ο ρόλος που γεννήθηκε να παίξει.

Barney Henderson
DONALD TRUMP

Το debate ξεκίνησε τόσο πολιτισμένα με χειραψίες και χαμόγελα, αλλά αυτό δεν κράτησε για πολύ. Η κυρία Κλίντον άρχισε πρώτη τα υπονοούμενα για το δάνειο των 14 εκατομμυρίων δολαρίων που πήρε ο Τράμπ απο τον πατέρα του- και οι Ρεπουμπλικανοί ήταν έτοιμοι για επίθεση μετά απο αυτό. Ύψωσε τη φωνή του και επιθετικά κατηγόρησε την αντίπαλό του για τις εμπορικές της προτάσεις. Του ανταπάντησε με χτύπημα σχετικά με τις φορολογικές του δηλώσεις, και αυτός αναφέρθηκε στα “χαμμένα” της mail. Η κυρία Κλίντον απέδειξε το επίπεδό της στην εξωτερική πολιτική και τα πήγε πολύ καλά στο να αποκρούει τις επανειλημμένες επιθέσεις του Τράμπ. Η σχολαστική προετοιμασία της φάνηκε. Αντικειμενικά κέρδισε το debate με διαφορά. Ωστόσο, βλέποντας τον Τραμπ να κερδίζει τα debate το ένα μετά το άλλο για περισσότερο απο ένα χρόνο όταν η απόδοσή του απλά φαινόταν προσβλητική, πιστεύω για άλλη μια φορά ότι αυτά που είπε απόψε θα μπορούσαν να αντηχούν με αμφιταλάντευση στους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους με αποτέλεσμα και οι δύο να προσπαθούν να υπερισχύσουν. Ο χρόνος θα δείξει…

Chris Graham
HILLARY CLINTON

Πριν το debate, η προσδοκία ήταν ότι η Κλίντον θα προσπαθούσε να “χτυπήσει” τον Τραμπ. Δεν πήρε πολύ απο το να το κάνει πράξη. Ο Τραμπ ήταν συνεχώς σε άμυνα, φωνάζοντας και διακόπτωντας την αντίπαλό του- κάτι που έκανε τον ισχυρισμό και τα λεγόμενά του ακόμα πιο γελοία. Η κυρία Κλίντον διαβεβαίωσε για την πολιτική και δεν προκάλεσε εντάσεις. Και όμως, είναι αρκετό για να της δώσουμε προβάδισμα; Ίσως όχι.

Harriet Alexander
HILLARY CLINTON

Η ομάδα της Κλίντον θα πρέπει να είναι πολύ ευχαριστημένη απο την παρουσία της. Ήταν σίγουρη και έξυπνη – ακόμα και πνευματώδης, κάτι που μπορεί να είναι σπάνιο για αυτήν. Φαινόταν να απολαμβάνει το γεγονός ότι ταρακούνησε τον Τράμπ ακόμη περισσότερο, πάλευε να αντιμετωπίσει τα υψωμένα φρύδια της, και να μοιράζει χαμόγελα. Τελικά η προετοιμασία της κυρίας Κλίντον απέδωσε καρπούς. Ήταν μακράν η πιο σίγουρη και σταθερή υποψήφια.

Nick Allen
HILLARY CLINTON

Ο Τραμπ ήθελε να στήσει τη δική του παγίδα καθώς η προετοιμασία και η εμπειρία θα κέρδιζε το βράδυ. Κατά καιρούς η κυρία Κλίντον απλά τον άφηνε να συνεχίσει να μιλάει έως ότου γινόταν συγκεχυμένος. Ο Ρεπουμπλικανος ήταν ισχυρός στην αρχή, όταν μίλησε με πάθος για το πώς οι εμπορικές συμφωνίες έχουν πλήξει τη χώρα. Αλλά από εκεί και πέρα άρχισε η κατηφόρα καθώς έδωσε στρεβλές απαντήσεις σχετικά με τον πόλεμο του Ιράκ. Κατέληξε να μιλάει για τη διαμάχη του με την προσωπικότητα της τηλεόρασης Rosie O’Donnell, που δεν είναι αυτό που οι άνθρωποι θέλουν να δουν σε έναν πρόεδρο. Αντίθετα, η κυρία Κλίντον ήταν δροσερή, επαγγελματίας, σύντομη, και έστω και περιστασιακά αυθόρμητη.

Chiara Palazzo
HILLARY CLINTON

Η Κλίντον κατέφθασε καλά προετοιμασμένη, όπως προβλεπόταν, και με ύφος που έλεγε  ότι δεν υπήρχε λόγος να απολογηθεί για τίποτα. Ο Τραμπ δεν έδειξε απόλυτα προετοιμασμένος, συχνά απέφευγε την ερώτηση και η προσπάθειά του να τον “δούμε ως προεδρο” δεν κράτησε πολύ. Η κυρία Κλίντον κράτησε την ψυχραιμία της σε όλο αυτό και αντιμετωπίζε κάποια βαριά χτυπήματα, όπως η υπόθεση των φυλετικών διακρίσεων του 1970 εναντίον των επιχειρήσεων του κύριου Τραμπ. Ο κύριος Tραμπ δεν βοηθήσε τον εαυτό του με τον ισχυρισμό ότι το ισχυρότερο προτέρημά του είναι η ιδιοσυγκρασία του, ωστόσο, είναι εξίσου δύσκολο να πω αν η απόδοση της κυρίας Κλίντον θα είναι αρκετή για να πείσει τον αναποφάσιστο.

ΠΗΓΗ http://www.telegraph.co.uk

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης