Υποστηριξε το militaire
Breaking News ΠΑ
29/03/2017 | 14:41 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

ΗΝΙΟΧΟΣ 2017: Καμμένος και Αμερικανός πρέσβης στην Ανδραβίδα-ΦΩΤΟ

ΗΝΙΟΧΟΣ 2017: Καμμένος και Αμερικανός πρέσβης στην Ανδραβίδα-ΦΩΤΟ

Υψηλές παρουσίες στην άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ. Μαζί με τους δημοσιογράφους στην Ανδραβίδα βρέθηκε ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος,αλλά και ο Αμερικανός πρέσβης ,ο οποίος μάλιστα έκανε και σχετικό “τιτίβισμα” στο twitter.

Ο Τ.Παϊάτ ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους αν θα δούμε σύντομα F-35 στον ΗΝΙΟΧΟ. Απάντησε ότι δεν γνωρίζει πότε θα γίνει αυτό,αλλά πρόσθεσε ότι η άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ έρχεται να επισφραγίσει το πολύ καλό κλίμα της συνάντησης των υπουργών Άμυνας Ελλάδας και ΗΠΑ,πριν από μερικές μέρες στην Ουάσινγκτον.

Ο Π.Καμμένος σε δηλώσεις του μίλησε για τη δημιουργία ενός άξονα σταθερότητας στην περιοχή . 

Αναφερόμενος στην άσκηση, ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι φέτος επεκτάθηκε στον Στρατό Ξηράς και το Πολεμικό Ναυτικό και τη χαρακτήρισε ως μία άσκηση ιδιαίτερου ενδιαφέροντος. Όπως εξήγησε, «είναι άσκηση ιδιαιτέρου ενδιαφέροντος και από στρατιωτικής πλευράς, γιατί έχουμε μία κοινή δράση χωρών που δεν συμμετέχουν σε μία κοινή συμμαχία, όπως το ΝΑΤΟ ή την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά χώρες οι οποίες παίζουν έναν σημαντικό ρόλο στη Μεσόγειο…Πρόκειται και για ένα πολύ σημαντικό γεωπολιτικό μήνυμα» και πρόσθεσε: «Δημιουργείται, πλέον, με επίκεντρο την Ελλάδα, μία μεγάλη συμμαχία ενός άξονα σταθερότητας, που επεκτείνεται νότια από την Ελλάδα προς την Κύπρο -που φέτος συμμετείχε μέσω του αρχηγού της αεροπορίας της Εθνικής Φρουράς- το Ισραήλ, τις χώρες της Μέσης Ανατολής, αλλά και παράλληλα προς τα δυτικά, προς την Ιταλία».

 Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας χαρακτήρισε την ευρύτερη περιοχή πολύ ευαίσθητη,λέγοντας ότι  « έχουμε εξελίξεις και στη Συρία, αλλά και στη Λιβύη, έχουμε ανακατατάξεις πολιτικές και παράλληλα μία κοινή προσπάθεια απέναντι στην τρομοκρατία, η οποία διαδίδεται με ταχείς ρυθμούς, αλλά και στη χρηματοδότησή της, η οποία στηρίζεται στην παράνομη διακίνηση πετρελαίου, όπλων, ναρκωτικών και ανθρώπων», επισήμανε.

 «Θεωρώ ότι η άσκηση αυτή δίνει τη δυνατότητα να έρθουμε κοντά και να συνεκπαιδευτούν Πολεμικές Αεροπορίες διαφορετικών αντιλήψεων», υπογράμμισε.

 «Είμαι πολύ περήφανος για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και την Πολεμική μας Αεροπορία και σήμερα βραβεύσαμε και δύο αξιωματικούς μας, οι οποίοι ήρθαν πρώτοι και δεν αξιολογήθηκαν από τις ηγεσίες, αλλά από τους συναδέλφους τους, ως οι καλύτεροι μαχητές και ατομικά και ως σχηματισμοί», συμπλήρωσε.

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης