Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Ηθικές αμοιβές σε στελέχη του ΣΞ που εξοικονόμησαν χρήματα αλλά παραπάνω τι γίνεται;

Ηθικές αμοιβές σε στελέχη του ΣΞ που εξοικονόμησαν χρήματα αλλά παραπάνω τι γίνεται;

Ο Α/ΓΕΣ Βασίλης Τελίδης απένειμε τιμητικά πτυχία σε  σε στελέχη του Στρατού Ξηράς που “επέδειξαν ιδιαίτερο ζήλο, υπερέβαλαν εαυτούς και συνέβαλαν στο να επιτευχθούν οι καθορισμένοι στόχοι του ΓΕΣ κατά το έτος 2015”,όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΓΕΣ.

Πρώτα απ΄ όλα αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στα στελέχη του ΣΞ που κόπιασαν,δαπανώντας χρόνο ακόμη και από τη προσωπική τους ζωή για να εξοικονομήσουν χρήματα για το στρατό. Όπως θα διαβάσετε παρακάτω το καθένα απ΄ αυτά τα στελέχη (Αξιωματικοί, Ανθυπασπιστές, Μόνιμοι και Εθελοντές Υπαξιωματικοί),εξοικονομησε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ! Και μόνο μέσα στο 2015,έγιναν σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΕΣ 1297 καινοτόμες δράσεις από στελέχη του ΣΞ!

Μπράβο και στον Α/ΓΕΣ που σκέφθηκε να επιβραβεύσει αυτά τα στελέχη με ηθικές αμοιβές. Δεν έχει κάτι άλλο να προσφέρει. Ή μήπως έχει;

Κατά τη γνώμη μας έχει…

Καλά είναι τα μπράβο,τα ζήτω και τα χειροκροτήματα,αλλά την ίδια ώρα τα στελέχη διαπιστώνουν ότι πολλά που θα μπορούσαν να γίνουν δεν γίνονται. Η δικαιοσύνη σε πολλές περιπτώσεις δεν υπερτερεί. Έχουμε κι άλλες φορές γράψει για το θέμα της στέγασης των στρατιωτικών. Έχουμε επισημάνει ότι διαμερίσματα του ΣΞ παραχωρούνται σε ανώτατους που ουδεμία ανάγκη έχουν για δωρεάν στέγαση.Την ίδια ώρα χαμηλόβαθμα στελέχη δεν έχουν να πληρώσουν το νοίκι τους.

Έχουμε υπερτονίσει ότι “αξιοποίηση” της ακίνητης περιουσίας του ΓΕΣ δεν σημαίνει να παραχωρεί διαμερίσματα αξίας στο κέντρο των Αθηνών και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις τελείως παράτυπα.

Δυστυχώς ούτε η ηγεσία του ΓΕΣ ,ούτε κανείς άλλος δείχνει να ευαισθητοποιείται.

Ευτυχώς που υπάρχουν λοιπόν τα “μικρο-μεσαία” στελέχη των ΕΔ που παλεύουν μόνα τους από ευαισθησία και φιλότιμο για να κάνουν οικονομία,αφού στα υψηλότερα κλιμάκια δεν υπάρχει η ίδια διάθεση.

Για την ιστορία λοιπόν να αναδημοσιεύσουμε τα ενδεικτικά παραδείγματα που αναφέρει το ΓΕΣ στην ανακοίνωσή του για τις δράσεις

των στελεχών στους τομείς της Οργάνωσης, της Διαχείρισης Προσωπικού, της Εκπαίδευσης, των Επιχειρήσεων – Επιτήρησης, της Διοικητικής Μέριμνας, και της Κοινωνικής Προσφοράς:

  – Η πλήρης ενεργοποίηση δοκιμαστηρίου κινητήρων  (δυναμόμετρο), μετά από 5ετή ακινησία λόγω βλαβών και δυσλειτουργιών. Οικονομικό όφελος για την Υπηρεσία 200.000€ περίπου.

  – Επισκευή έξι τεμαχίων υλικού «CONTROLABLE SEARCH LIGHT» (προβολείς έρευνας) επί των Ελικοπτέρων. Όφελος για την Υπηρεσία 125.000$ περίπου.

  – Σχεδίαση και λειτουργία συστήματος ανακύκλωσης χρησιμοποιημένης αυτούσιας αντιπηκτικής διάλυσης που αφαιρείται από στα συστήματα ψύξεως των μέσων του Στρατού Ξηράς. Μέσω της διαδικασίας αυτής, παράγεται υδατικό διάλυμα αντιπηκτικού υγρού προς κάλυψη των αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων, με οικονομικό όφελος για την Υπηρεσία 3€ ανά λίτρο παραγομένου προϊόντος.

  – Μελέτη και εγκατάσταση Ηλεκτρονικών Συστημάτων Ασφαλείας σε τρία Στρατόπεδα στην Αττική. Οικονομικό όφελος για την Υπηρεσία 240.000€ περίπου.

Καταλήγει η ανακοίνωση του ΓΕΣ:

 “ Από τα παραπάνω αποδεικνύεται, με μετρήσιμα στοιχεία,  ότι ο πολλαπλασιαστής ισχύος και το συγκριτικό μας πλεονέκτημα, είναι το εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό του Στρατού μας. Αυτό το ανθρώπινο δυναμικό το οποίο  εκτελεί στο ακέραιο την αποστολή του χωρίς εκπτώσεις, εκπαιδεύεται συνεχώς υπό ρεαλιστικές συνθήκες, διαθέτει ακμαιότατο ηθικό, συντηρεί  τα μέσα και οπλικά συστήματα παρουσιάζοντας υψηλές διαθεσιμότητες πολύ πάνω από τους στόχους που έχουν τεθεί και ταυτόχρονα προσφέρει στο συνάνθρωπο και στο κοινωνικό σύνολο”.

Πολύ ωραία λοιπόν. Ώρα και η ηγεσία να κάνει κάτι παραπάνω στην επιχείρηση “συμμαζέματος” του στρατεύματος.

Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης