Υποστηριξε το militaire
Breaking News ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ Πολιτική
14/12/2016 | 06:40 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Ζητάμε ενίσχυση Frontex για τα σύνορα με Αλβανία και Σκόπια κι όχι για το Αιγαίο; Γιατί;

Ζητάμε ενίσχυση Frontex για τα σύνορα με Αλβανία και Σκόπια κι όχι για το Αιγαίο; Γιατί;

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας επιβεβαίωσε το δημοσίευμα του περιοδικού Spiegel, σύμφωνα με το οποίο η ελληνική κυβέρνηση έχει ζητήσει από το Σεπτέμβριο να αναπτυχθεί η Frontex στα βόρεια σύνορα της χώρας.

Το επιβεβαίωσε με δήλωσή του στο ΑΠΕ, εξηγώντας ότι η κίνηση αυτή έγινε στο πλαίσιο «της προσπάθειάς μας να αποφύγουμε δευτερογενείς ροές, δηλαδή παράνομες μετακινήσεις προσφύγων προς άλλες χώρες».

 Έχουμε λύσει προφανώς το θέμα των “πρωτογενών ροών” από τη Τουρκία κι έχουμε χρόνο να ανησυχούμε για την Αλβανία και τα Σκόπια; Θα πουν πολλοί ότι το μήνυμα πως ο δρόμος προς το βορρά είναι κλειστός θα λειτουργήσει αποθαρρυντικά για πρόσφυγες και μετανάστες.Μέχρι ένα σημείο αυτό μπορεί να είναι αλήθεια. Το θέμα όμως είναι ότι αν η συμφωνία Τουρκίας-ΕΕ καταρρεύσει, το μεγάλο πρόβλημα δεν θα το ΄χουν ούτε η Αλβανία, ούτε τα Σκόπια. Το μεγάλο ζήτημα θα είναι για την Ελλάδα, που θα κληθεί να διαχειριστεί ένα νέο μεγάλο κύμα προσφύγων και μεταναστών. Τα δικά μας σύνορα θα μας βοηθήσει κάποιος να τα θωρακίσουμε περαιτέρω; Έχουμε κάνει κάτι προς αυτή τη κατεύθυνση; Τα σύνορά μας προς ανατολάς δεν χρειάζονται ενίσχυση από την Frontex; Μήπως όλο το ενδιαφέρον και οι ενέργειές μας πρέπει να επικεντρωθούν στο πως η Ελλάδα θα είναι έτοιμη για παν ενδεχόμενο;

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης