Υποστηριξε το militaire
Άμυνα
23/10/2017 | 16:26 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

“Εύζωνες , οι φυλακες των αφανών»! Έκθεση φωτογραφιας στην Θεσσαλονίκη

“Εύζωνες , οι φυλακες των αφανών»! Έκθεση φωτογραφιας στην Θεσσαλονίκη

Η φωτογράφος Δήμητρα Χατζηαδάμ συνεχίζοντας την πορεία της στην Ελληνική επικράτεια, παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη την ατομική έκθεση φωτογραφίας με θέμα “Εύζωνες / Οι φύλακες των αφανών. Η έκθεση θα παρουσιαστεί στο Πολεμικό μουσείο Θεσσαλονίκης από 26.10 έως 05.11. Το έργο καταγράφει το αγέρωχο παρουσιαστικό των Ευζώνων, την παραδοσιακή στολή που φέρει πλήθος συμβολισμών λαογραφικού και ορθόδοξου χαρακτήρα, την δύσκολη εκπαίδευση, τις ιδέες και τα συναισθήματά τους.

Αποτελείται από 6 έργα σε φυσικό μέγεθος Εύζωνα 2 μέτρα που απεικονίζονται με τις στολές τους και τα υπόλοιπα σε ποικιλία διαστάσεων. Το φωτογραφικό υλικό συνοδεύεται από μαρτυρίες Ευζώνων και ηχητικό ντοκουμέντο από τις δραστηριότητες τους, καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης. Ο Εύζωνας ταυτίζεται με την Ελληνική λεβεντιά και αξιοπρέπεια, αψηφώντας τις καιρικές συνθήκες και αποτελεί παράδειγμα στρατιωτικής αρετής και ήθους. Καθημερινά θα γίνονται δωρεάν ξεναγήσεις στην έκθεση από την καλλιτέχνη για την ορθή ενημέρωση του κοινού. Συμμετοχή μπορούν να δηλώσουν σχολεία, σύλλογοι και διάφορες ομάδες ενηλίκων.

Η έκθεση φωτογραφίας τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης και της Unesco. Πραγματοποιείται με την υποστήριξη του οργανισμού “ΕΝ.ΕΛ.ΠΑ.”(Facebook:Ενελπά) και του συνδέσμου “Πνοή ζωής για τα παιδιά” (http://www.pnoizois.org).

Η έκθεση φωτογραφίας “Εύζωνες / Οι φύλακες των αφανών”, αρχικά εγκαινιάστηκε στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, από τον Εξοχότατο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και σύσσωμη την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Στη συνέχεια η έκθεση μεταφέρθηκε και στον Ν. Καβάλας και παρουσιάστηκε στην Δημοτική Καπναποθήκη.

Διάρκεια έκθεσης: 26 Οκτωβρίου έως 05 Νοεμβρίου 2017

Χώρος: Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Γρ. Λαμπράκη 4, Τηλέφωνο: 2310 893731

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Κυριακή 09:00 -17:00

Ώρα καθημερινής ξενάγησης: 12.00 -13.00   

Είσοδος: Ελεύθερη μόνο για την έκθεση φωτογραφίας

Facebook:  @dimitra.hatziadam.photography 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης