Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα ΣΤΡΑΤΟΣ
27/03/2016 | 06:51 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

ΕΥΖΩΝΕΣ μέσα από τα μάτια μια γυναίκας φωτογράφου! Εκπληκτικές εικόνες

ΕΥΖΩΝΕΣ μέσα από τα μάτια μια γυναίκας φωτογράφου! Εκπληκτικές εικόνες

Το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης οργανώνει και παρουσιάζει στο Πολεμικό μουσείο της Αθήνας, την έκθεση φωτογραφίας της Δήμητρας Χατζηαδάμ με τίτλο: «Εύζων».

kapelo_tsolia

simaia_tsolias

tsoliades_pontioi

  Τον Μάιο του 2013 γεννήθηκε ένα τριετές φωτογραφικό έργο με σκοπό να φωτίσει την  αθέατη πλευρά του Εύζωνα, ενός ελληνικού συμβόλου παγκόσμιας αναγνώρισης. Η φωτογράφος ξεκινά το οδοιπορικό της ακολουθώντας τους Εύζωνες από το ξημέρωμα στον Ιερό βράχο της Ακρόπολης, για την έπαρση και την υποστολή της ελληνικής σημαίας, και καταλήγει μαζί τους στο Μνημείο του Αγνώστου στρατιώτη.

tsoliades_mat

tsoliades_proedriko_skala

tsolias_enface

tsoliades_akropoli_aspromauro

tsoliades

Ο φωτογραφικός φακός της, τούς έχει αποτυπώσει ακόμα σε εθιμοτυπικές αποστολές εντός και εκτός του Προεδρικού Μεγάρου. Ανέπτυξε φιλική σχέση και κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους, συζητώντας μαζί τους για την ευσυνειδησία, την αφοσίωση και την προσήλωση στο καθήκον τους. Οι Εύζωνες αψηφούν τις καιρικές συνθήκες και αποτελούν παράδειγμα στρατιωτικής αρετής, ήθους και απαράμιλλης ελληνικής λεβεντιάς.

tsoliades_vrakoforoi

tsolias_skylos

Στο έργο της φωτογράφου καταγράφεται το αγέρωχο παρουσιαστικό των Ευζώνων, η παραδοσιακή στολή που φέρει πλήθος συμβολισμών, η δύσκολη εκπαίδευση, οι ιδέες και τα συναισθήματά τους. Είναι η μοναδική γυναίκα φωτογράφος που κατάφερε να απαθανατίσει με περίσσιο σεβασμό και εκτίμηση το εξαίρετο σώμα του ελληνικού στρατού, αποτυπώνοντας στιγμές του αξιώματός τους αλλά και της ανθρώπινης πλευράς τους.

Ο κύκλος του πολυετούς φωτογραφικού έργου “Εύζων” συνοδεύεται από έκδοση ομότιτλου λευκώματος σε δύο γλώσσες, 270 σελίδων, εκδόσεις Λυχνία.

photographer

tsoliades_phtographer

       Η Δήμητρα Χατζηαδάμ γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καβάλα όπου και διδάχτηκε την τέχνη της φωτογραφίας από τον Στράτο Καλαφάτη. Κατόπιν ολοκλήρωσε τις φωτογραφικές σπουδές της στη Θεσσαλονίκη και εξειδικεύθηκε στις εφαρμοσμένες τέχνες. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται πλέον στην Αθήνα και συνεργάζεται με πολυάριθμες πρεσβείες και με την Προεδρία της Δημοκρατίας, ως διαπιστευμένη φωτογράφος. Επιπλέον, η σπουδαία φωτογραφική παραγωγή της, με την Ι.Μητρόπολη Ιλίου, ανέδειξε την αίγλη και την ανεκτίμητη άξια των ιερών κειμηλίων και των ναών της μητρόπολης.

kammenos_tsoliades

paulopoulos

Η έκθεση θα διαρκέσει από 22 Μαρτίου έως 03 Απρίλιου

Είσοδος ελεύθερη

Χώρος: Πολεμικό μουσείο – Ριζάρη 2, 10675 Αθήνα  Τηλ. 210-7252974-5

Ωράριο λειτουργίας: 09:00-19:00 εκτός Δευτέρας

Κυριακή και επίσημες αργίες έως τις 15:00

Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης