Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα Πρώτη Γραμμή ΤΟΥΡΚΙΑ
24/02/2017 | 10:09 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις για την παράδοση των Τούρκων κομάντος στον Έβρο

Ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις για την παράδοση των Τούρκων κομάντος στον Έβρο

Πολλά τα ερωτήματα από την υπόθεση των δύο Τούρκων που επί της ουσίας -όπως λένε οι πληροφορίες- παραδόθηκαν στις ελληνικές αρχές.

Δύο απ΄ αυτά τα θέσαμε χθες: Ενημερώθηκε το ΓΕΕΘΑ; Ενημερώθηκε εγκαίρως η ΕΥΠ;

Δεν είμαστε οι μόνοι που αντιμετωπίζουμε με καχυποψία την υπόθεση. Δύο έμπειροι συνάδελφοι του αμυντικού ρεπορτάζ, ο Χρήστος Καπούτσης και ο Λεωνίδας Μπλαβέρης έχουν κι αυτοί τα δικά τους .

Τα μεταφέρουμε γιατί έχουν ενδιαφέρον:

•Ο Λ.Μπλαβέρης σωστά επισημαίνει πως είναι δυνατόν επί οκτώ μήνες οι δύο Τούρκοι να διέφυγαν τη σύλληψη, όταν κατηγορούνταν όπως λένε οι πληροφορίες ως μέλη της μονάδας που είχε αναλάβει τη δολοφονία Ερντογάν. Να προσθέσουμε ότι σύμφωνα μ΄ όσα έχουν μεταδοθεί από τη Τουρκία όλοι οι κομάντος που είχαν αναλάβει αυτή την επιχείρηση έχουν εδώ και καιρό συλληφθεί.

•Ο Χρήστος Καπούτσης θέτει τα εξής ερωτήματα: πότε συνελλήφθησαν τελικά οι Τούρκοι; Ενημερώθηκαν οι τουρκικές αρχές; Γιατί η σύλληψη κρατήθηκε τόσες μέρες μυστική; Έχει εξακριβωθεί ότι είχαν συμμετοχή στο πραξικόπημα και μάλιστα στην επιχείρηση κατά Ερντογάν;

Οι δύο Τούρκοι σύμφωνα μ΄ όσα έχουν διαρρεύσει υπηρετούσαν στους επίλεκτους “Bordo Berelli”, στα “Κόκκινα Μπερέ”. Πρόκειται για την πλέον επίλεκτη μονάδα των Τούρκων η οποία όμως τη νύχτα του πραξικοπήματος είχε σταθεί στο πλευρό του Ερντογάν και ήταν η μονάδα που ουσιαστικά κράτησε όρθιο το καθεστώς.

Όσο για το ερώτημα της έκδοσής τους στην Τουρκία; Προφανώς αυτό θα το αποφασίσει η ελληνική Δικαιοσύνη.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης