Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άποψη ΤΟΥΡΚΙΑ
30/09/2016 | 20:57 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

“ΞΥΠΝΑΤΕ ο Ερντογάν προ των πυλών”! Ποιος (ξανα)χτυπά το καμπανάκι κινδύνου

Hannibal ante portas

Του Κωσταντίνου Φράγκου

Αστειευόμουν φίλε μου,

Τελικά, θα μας ισοπεδώσουν οι μπάσταρδοι.

Βορά στους εφιάλτες

Που κατασκευάσαμε με την αξία μας.

Νίκος Παπαδάκης (Ότι, δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς)

Τις τελευταίες εβδομάδες παρουσίασα απ’ αυτές εδώ τις στήλες δύο έρευνες περί του αμυντικού προβλήματος της Ελλάδας με τίτλους:

με τις οποίες, με τρανταχτά μη αμφισβητούμενα στοιχεία, παρουσίασα τις ελλείψεις των οπλικών συστημάτων και ενημέρωνα και προειδοποιούσα τους εθνικούς ηγέτες ότι η Τουρκική απειλή είναι ορατή, ψηλαφητή και κραυγαλέα. Δεν τα έλεγα μόνο εγώ. Παρέθεσα διαπιστώσεις κορυφαίων και εμπείρων προσωπικοτήτων περί την Άμυνα απέφυγα να αναφέρω άλλες, όπως αξιωματικών ΕΕ και του Στρατηγού, τ. Α/ΓΕΣ, Φ. Φράγκου (όπως τα άκουσα σε τελευταία διάλεξή του) οι όποιες ήσαν πλέον ανησυχητικές από τη δική μου … Φωνή βοώντος σε ώτα μη ακούοντων. Από όλες τις παρατάξεις και κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Πλήρης μακαριότης…

  • Ο κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν αφήνει γιορτή για γιορτή, πανηγύρι του βουνού και του κάμπου που να μην είναι παρών εκφωνών λόγους πλήρεις εθνικής εξάρτησης, παραλαμβάνοντας τιμητικές πλακέτες, ενώ συνεχίζει, όπως λέγεται, να εισπράττει 373.000 € ετησίως ως προεδρικό μισθό. (Οι  τ. Πρόεδροι εισπράττουν, κι αυτοί, τερατώδεις συντάξεις) Για διαθεσιμότητα μέσων ρώτησε ποτέ;
  • Ο κ. Πρωθυπουργός ζεί στον μικρόκοσμό του και εξαντλεί τα ενδιαφέροντά του, ως προς το Έθνος, ιδρύων νέες Γεν. Γραμματείες, ώστε να δοθεί η ευκαιρία και σε άλλους, συντρόφους να προσφέρουν έργο προς την Πατρίδα. Για αμυντικές δυνατότητες ρώτησε ποτέ; Για διαθεσιμότητα μαχητικών F16  και APATCHE;
  • Ο κ. Υπουργός Άμυνας ταξιδεύει καθημερινά για πάσα αιτία (επισκέψεις “συμμάχων” χωρών, επισκέψεις νήσων, εγκαίνια εγκαταστάσεων, κλπ.) χωρίς ν’ ανησυχεί, στοιχειωδώς, χωρίς να έχει χάσει τον ύπνο του, για την ανυπαρξία της αποτροπής και τη μικρή, απογοητευτική, διαθεσιμότητα των πολεμικών μέσων (τα έγραψα λεπτομερώς στα παραπάνω κείμενα). Μακάρι ν’ ανησυχεί…
  • Η Αντιπολίτευση

Είναι μεσάνυχτα κι όλη η φύσις ησυχάζει. Τελικά ισχύει ο αφορισμός του αείμνηστου Παν. Κονδύλη (Θεωρία Πολέμου 1945): Οι μετριότητες, υπομετριότητες και ανθοπομετριότητες, που συναπαρτίζουν τον ελληνικό πολιτικό και παραπολιτικό κόσμο, δεν έχουν το ανάστημα να θέσουν και να λύσουν ιστορικά προβλήματα. Ίσως να καταρρεύσουν ακόμη και στην περίπτωση που βρεθούν στην ανάγκη να διεξάγουν πόλεμο (ΣΣ Όπως συνέβη το 1974 και το 1996)

  • Ο κ. Ταγίπ Ερντογάν

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι των κειμένων μου και ο Πρόεδρος της ομόρου, φίλης αμα δε και αρπακτικής χώρας, έδωσε, σαφώς, μήνυμα των προθέσεων του. Αμφισβήτησε, καθαρά, την ελληνικότητα των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και της Εθνικής Κυριαρχίας της Ελλάδας επ’ αυτών (28.09.16).

Δώσαμε με την συνθήκη της Λωζάνης νησιά που μας ανήκουν ήταν δικά μας, είπε και πρόσθεσε: αν φωνάξεις, απ’ αυτά θ’ ακουστεί απένταντι.

Τ’ άκουσαν οι ταγοί μας; Ανησύχησαν; Μέτρησαν το ΕΙΝΑΙ των ΕΔ; Άνοιξαν το μπαούλο να δουν αν έχει άρματα και μπαρούτι μέσα ή περιορίστηκαν στα γνωστά, φληναφήματα; Καλά ξέρουμε … Αν “μας την κάνουν” οι Τούρκοι θα επέμβουν, ταχύτατα, η ΕΕ, το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ, οι Γάλλοι, κλπ. και θα μας πουν “Βρείτε τα ρε παιδιά…” κι εμείς, πρόβατα, θα τα βρούμε. Όπως τα βρήκε ο Ιωαννίδης και μετά η Κυβέρνηση Καραμανλή (1974) κι όπως οι Σημιτοπαγκαλοι το 1996 (Ύμια).

Επαναλαμβάνω χωρίς να παριστάνω την Κασσάνδρα: ERNTOGAN ANTE PORTAS, είναι προ των Πυλών. Πρέπει ν’ αφυπνισθούμε να μαζέψουμε χρήματα (φασούλι το φασούλι), με πρώτο δότη τον κ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να στήσουμε μια στοιχειώδη αποτροπή. Αν προλάβουμε. Να κάνουμε εκσυγχρονισμούς, ν’ αγοράσουμε ανταλλακτικά… ΤΩΡΑ.

Να σταματήσουν οι διορισμοί, να καταργηθεί, πάραυτα το Κανάλι της Βουλής, να παταχθεί το λαθρεμπόριο καυσίμων (6 δις € ετησίως) να περιορισθεί το σπάταλο κομματικό κράτος (2,4 εκ. € για τη Γραμματεία Πρωθυπουργού. 1,6 εκ. € για τη Γραμματεία της Κυβέρνησης, 1,53 για τους Υπουργούς του Μαξίμου κλπ. κλπ., και για ανταλλακτικά ούτε 1.000€). Άκουσα οργισμένες δηλώσεις ημετέρων. Αρκούν; Αν δεν έχεις δόντια να δαγκώσεις δεν σε υπολογίζουν.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης