Υποστηριξε το militaire
Διεθνή
24/04/2017 | 09:52 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Επικοινωνία Τραμπ με τον Κινέζο πρόεδρο για τη Βόρεια Κορέα

Επικοινωνία Τραμπ με τον Κινέζο πρόεδρο για τη Βόρεια Κορέα

Ο Κινέζος πρόεδρος, Σι Τζινπίνγκ και ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχαν τηλεφωνική επικοινωνία για την κατάσταση έντασης με τη Βόρεια Κορέα, μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua. Περισσότερες λεπτομέρειες για το τηλεφώνημα αυτό, δεν έγιναν γνωστές.

Συνεχή επικοινωνία Ιαπωνίας-ΗΠΑ

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε δήλωσε σήμερα ότι ο ίδιος κι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συμφώνησαν να διατηρήσουν (άμεσα) την επικοινωνία τους σχετικά με τη Βόρεια Κορέα, απαιτώντας από την Πιονγιάνγκ να δείξει αυτοσυγκράτηση, καθώς η ένταση στην Κορεατική Χερσόνησο κλιμακώνεται. Ο Άμπε δήλωσε στους δημοσιογράφους μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Τραμπ, ότι εκτιμά τη στάση του Αμερικανού προέδρου, που δηλώνει ότι όλες οι επιλογές παραμένουν ανοιχτές, σχετικά με την αντιμετώπιση της απειλής από τη Βόρεια Κορέα. Η ένταση κλιμακώνεται γύρω από το πυρηνικό και το πυραυλικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας, ενώ οι ΗΠΑ έχουν διατάξει ναυτική νηοπομπή υπό το αεροπλανοφόρο USS Carl Vinson, να κινηθεί προς τα ανοιχτά της Κορεατικής Χερσονήσου, προκαλώντας την Πιονγιάνγκ να δηλώσει ότι είναι έτοιμη να το βυθίσει με ένα πλήγμα. Σε μία επίδειξη αμυντικής αλληλεγγύης και ναυτικής αμυντικής ισχύος τον αμερικανικό ναυτικό σχηματισμό συνοδεύουν δύο αμερικανικά αντιτορπιλικά στα δυτικά του Ειρηνικού ωκεανού.

Κοινά ναυτικά γυμνάσια Νότιας Κορέας-ΗΠΑ
Η Νότια Κορέα ανακοίνωσε σήμερα ότι διεξάγει συνομιλίες με την Ουάσιγκτον σχετικά με τη διεξαγωγή κοινών ναυτικών ασκήσεων με τον σχηματισμό των πλοίων που συνοδεύει το αεροπλανοφόρο USS Carl Vinson, καθώς η αμερικανική ναυτική αρμάδα πλησιάζει στα ανοιχτά της Κορεατικής Χερσονήσου. Από την άλλη μεριά, εκφράζονται φόβοι στη Σεούλ αναφορικά με το ενδεχόμενο διεξαγωγής μιας νέας πυρηνικής δοκιμής από τη Βόρεια Κορέα. Το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας, δεν γνωστοποίησε περισσότερες λεπτομέρειες για τις συζητήσεις που γίνονται με το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ, αναφορικά με τη διεξαγωγή των ασκήσεων. Από χθες, δύο ιαπωνικά αντιτορπιλικά συνοδεύουν την αμερικανική ναυτική αρμάδα στα δυτικά του Ειρηνικού, για τη διεξαγωγή κοινών ναυτικών ασκήσεων.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης