Υποστηριξε το militaire
Breaking News Πολιτική
27/10/2016 | 07:13 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Επικίνδυνη πόλωση με το “τηλεοπτικό σήριαλ” που μπορεί να αποβεί μοιραία για τη χώρα

Επικίνδυνη πόλωση με το

Στην Ευρώπη, αλλά και στις ΗΠΑ τις τελευταίες ημέρες υπάρχει δημόσια πλέον προβληματισμός, για το που μπορεί να οδηγήσει η κλιμακούμενη ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, με την λέξη πόλεμος να εμφανίζεται σ΄ όλο και περισσότερα κείμενα αναλύσεων. Η εμπορική συμφωνία Καναδά-ΕΕ, για την οποία ελάχιστα ξέρουμε εμείς εδώ στην Ελλάδα, έχει προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις. Στην “γειτονιά” μας δε, η κατάσταση γίνεται όλο και πιο έκρυθμη κι όλο πιο απρόβλεπτη.

Η Ελλάδα έχει …την ευτυχία και την πολυτέλεια απ΄ ότι φαίνεται να ασχολείται από το καλοκαίρι ακόμη σχεδόν αποκλειστικά με τις τηλεοπτικές άδειες. Κι απ΄ ότι φαίνεται θα συνεχίσει να ασχολείται μ΄ αυτό μέχρι και το επόμενο καλοκαίρι! Τουλάχιστον…

Δεν θα ήταν απαραίτητα κακό αν υπήρχε η στοιχειώδης λογική και διάθεση για να βρεθεί πραγματικά λύση σ΄ αυτό το ζήτημα. Αντιθέτως, εύκολα διαπιστώνουν οι εμβρόντητοι πολίτες ότι τα πολιτικά κόμματα που κυβερνούν ή φιλοδοξούν να κυβερνήσουν, έχουν ως απόλυτη προτεραιότητα το ψηφοθηρικό τους κέρδος και τίποτα παραπάνω. Κάπως έτσι θα πορευθούν και μετά από τη χθεσινοβραδυνή απόφαση του ΣτΕ που έκρινε την διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών αντισυνταγματική.

Η πόλωση που παρατηρείται στο πολιτικό σκηνικό αναμένεται ότι θα κλιμακωθεί δραματικά.

Ταυτόχρονα όμως κλιμακώνεται η τουρκική επιθετικότητα και η ένταση στην ευρύτερη περιοχή. Γύρω μας όλα κι όλοι κινούνται επιδιώκωντας να έχουν όσο το δυνατόν καλύτερη θέση στο νέο σκηνικό που διαμορφώνεται. Πρώτη απ΄όλους η υπερκινητική αλλά και εκνευρισμένη Τουρκία. Χθες ο πρόεδρός της Ταγίπ Ερντογάν μίλησε με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα και ο πρωθυπουργός Γιλντιρίμ δεχόταν τον Αλβανό ΥΠΕΞ στην Άγκυρα. Στις Βρυξέλλες το ΝΑΤΟ επικύρωνε την απόφασή του για …εκστρατεία κατά της Ρωσίας με την αποστολή στρατευμάτων στην …πόρτα της Ρωσίας που από την πλευρά της ενισχύει τη στρατιωτική της παρουσία στην Μεσόγειο.

Η εικόνα που εκπέμπουμε ως χώρα είναι ότι όλα αυτά περίπου δεν μας αφορούν. Δεν ακούμε τους πολιτικούς να συζητούν  για όλα αυτά και τα ΜΜΕ δεν ασχολούνται μ΄ αυτές τις εξελίξεις.

Γι΄ αυτό και υποστηρίζουμε ότι η πόλωση που επικρατεί στο εσωτερικό της χώρας μπορεί να αποδειχτεί μοιραία για τη χώρα. Ας ασχοληθούν τα πολιτικά κόμματα με τις τηλεοπτικές άδειες όσο καιρό θέλουν προσπαθώντας να απαντήσουν σε ερωτήματα που ακόμη και παιδιά του δημοτικού θα μπορούσαν να λύσουν. Ας ασχοληθούν όμως και μ΄ όλα τα υπόλοιπα που απειλούν άμεσα τη χώρα.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης