Υποστηριξε το militaire
Breaking News Πολιτική
28/07/2017 | 06:28 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ: Ανεύθυνα και επικίνδυνα “παιχνίδια σκανδαλολογίας”

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ: Ανεύθυνα και επικίνδυνα

“Αναζητώντας ένα σκάνδαλο…” ! Την “πολιτική υπερπαραγωγή” την έχουμε ζήσει πολλές φορές με διαφορετική διανομή …ρόλων. Άλλοτε με το ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση και τη ΝΔ “κυνηγό σκανδάλων” ,άλλοτε με τους ρόλους να αντιστρέφονται και τώρα ζούμε την εποχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με “κυνηγούς” όλους τους άλλους. Κοινό στοιχείο σ΄ όλες τις παραλλαγές του σεναρίου…οι εξοπλισμοί! Πάντα τραβούσαν το ενδιαφέρον των πολιτικών και των ΜΜΕ. Ήταν κι απ΄ ότι φαίνεται παραμένει ο πιο δημοφιλής χώρος για αναζήτηση σκανδάλων. Αυτό έχει πολλά καλά αλλά κι ένα μεγάλο κακό…

Πρώτα απ΄ όλα να υπενθυμίσουμε ότι ο χώρος των εξοπλισμών είναι ο μοναδικός στον οποίο υπήρξαν συλλήψεις,δίκες,καταδίκες,φυλακίσεις και …αποφυλακίσεις. Είναι ο μοναδικός τομέας στον οποίο ειπώθηκαν ονόματα,υπήρξαν αποδείξεις και επιστροφές χρημάτων. Όλα…με μέτρο βεβαίως. Η κοινή γνώμη έχει την αίσθηση ότι δεν πλήρωσαν όλοι και αυτοί που πλήρωσαν δεν έδωσαν αυτά που έπρεπε…

Ωστόσο σ΄ άλλους τομείς, όπου τα πάρτι ήταν πολύ μεγαλύτερα ακόμη δεν έχει ανοίξει μύτη…Υγεία,δημόσια έργα και άλλα πολλά παραμένουν στο σκοτάδι.

Η επιμονή όλων των κομμάτων να επικεντρώνουν στους εξοπλισμούς είτε υπάρχουν σκάνδαλα είτε όχι, είχε πολλά θετικά αλλά το αρνητικό που προβληματίζει, είναι ότι η υπερβολή και η μονοδιάστατη στόχευση σ΄ αυτό το χώρο μέσω της άκρατης και αναπόδεικτης σκανδαλολογίας, έχει “μπλοκάρει” απλές αλλά σημαντικές αποφάσεις για τη λειτουργία των ΕΔ! Η υπόθεση για τα …τακάκια των Mirage 2000 ήταν το πιο χαρακτηριστικό αλλά όχι το μοναδικό παράδειγμα!

Κανείς δεν θέλει να υπογράψει ….ούτε τα κοινόχρηστα της πολυκατοικίας του,με το φόβο του εισαγγελέα να τριγυρνά σαν φάντασμα στους διαδρόμους των Γενικών Επιτελείων. Ο Γιάννης Λαμπρόπουλος πολιτικός έντιμος , δυο φορές ΥΦΕΘΑ  και στέλεχος της ΝΔ, είχε αναγκαστεί να κάνει βόλτες στα γραφεία και να καλεί τα στελέχη να κάνουν απερίσπαστα τη δουλειά τους! Εκεί είχαμε φθάσει από το κλίμα φόβου που είχε προκληθεί από την σκανδαλολογία.

Όλα αυτά δεν είναι ασήμαντα κι αστεία. Οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν τεράστια προβλήματα να αντιμετωπίσουν και αναζητούν λύσεις επείγουσες για να μπορούν να λειτουργήσουν. Τις τελευταίες εβδομάδες έχει αρχίσει να γίνεται αισθητό πάλι το κλίμα σκανδαλολογίας που προαναφέραμε. Το πιο παράδοξο είναι ότι αυτό δημιουργείται απ΄ όσους είναι οι βασικοί υπεύθυνοι για τα μεγάλα προβλήματα των ΕΔ! Αυτοί που αγόραζαν χωρίς καμία πρόβλεψη τεχνικής υποστήριξης οπλικά συστήματα, οι ίδιοι που αγόρασαν άρματα μάχης χωρίς βλήματα και υποβρύχια χωρίς τορπίλες τώρα “βλέπουν” παντού ύποπτες κινήσεις. Πριν καν αυτές γίνουν!

Όσοι έχουν χειροπιαστά στοιχεία για υποθέσεις εξοπλισμών θα πρέπει να ενημερώσουν τις αρμόδιες αρχές. Αλλά όσοι έχουν μόνο υποψίες που εκφράζονται μέσω δημοσιευμάτων, θα πρέπει να ξέρουν ότι το μόνο που κάνουν είναι ζημιά στο χώρο της Εθνικής Άμυνας.Τα κομματικά παιχνίδια και οι “μάχες” δεν μπορούν να διεξάγονται  σ΄ ένα τόσο ευαίσθητο χώρο,με τόσο σημαντικά προβλήματα αυτή τη περίοδο. Όσοι δεν το καταλαβαίνουν και προτάσσουν το κομματικό τους συμφέρον είναι απλά ανεύθυνοι και επικίνδυνοι.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης