Υποστηριξε το militaire
Militaire News

“Εντός του 2019 παραλαμβάνουμε S-400” λέει ο Τούρκος υπουργός Άμυνας

Η Τουρκία αναμένει να παραλάβει το  ρωσικό σύστημα S-400  το 2019,δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Nurettin Canikli,όπως γράφουν ο New York Times.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι για  πρώτη φορά η Άγκυρα έχει δώσει ένα σταθερό χρονοδιάγραμμα για μια συμφωνία κι αυτό έχει ανησυχήσει τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας N. Canikli, έδωσε  περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη συμφωνία στην επιτροπή προϋπολογισμού του κοινοβουλίου.

Όπως γράφουν οι New York Times “η συμφωνία έχει προκαλέσει ανησυχία μεταξύ των χωρών του ΝΑΤΟ εν μέρει επειδή τα όπλα δεν μπορούν να ενσωματωθούν στην άμυνα της συμμαχίας. Η Άγκυρα δήλωσε ότι δεν έχει άλλη επιλογή παρά να αγοράσει τους ρωσικούς πυραύλους, επειδή οι χώρες του ΝΑΤΟ δεν προσέφεραν οικονομικά αποδοτική εναλλακτική λύση.

“Μόλις ληφθούν αυτά τα συστήματα, η χώρα μας θα έχει εξασφαλίσει μια σημαντική δυνατότητα αεροπορικής άμυνας. Αυτή η λύση που αποσκοπεί στην ικανοποίηση μιας επείγουσας ανάγκης δεν θα εμποδίσει τη δέσμευσή μας να αναπτύξουμε τα δικά μας συστήματα”, δήλωσε.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης