Υποστηριξε το militaire
Breaking News Αμυντική Βιομηχανία
11/06/2017 | 06:33 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Ενιαίο Ταμείο ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ είναι η λύση κυρία Ούρσουλα φον ντερ Λάϊεν

Ενιαίο Ταμείο ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ είναι η λύση κυρία Ούρσουλα φον ντερ Λάϊεν

Αν πράγματι η κυρία Ούρσουλα φον ντερ Λάϊεν, υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, ενδιαφέρεται τόσο πολύ για την κοινή ευρωπαϊκή άμυνα, θα πρέπει να το αποδείξει. Η πρόταση για “ρεφενέ” στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Άμυνας, έρχεται με καθυστέρηση πάρα πολλών χρόνων και σε μια εποχή που ουδείς στην Ευρώπη εμπιστεύεται τους Γερμανούς. Ειδικά σ΄ ότι έχει να κάνει με το ταμείο.

Η πρόταση όπως τουλάχιστον δημοσιοποιήθηκε λέει “βάλτε λεφτά στο ταμείο να φτιάξουμε όπλα Γερμανοί και Γάλλοι και να σας τα πουλήσουμε”!

Το ταμείο που θα πρέπει να δημιουργηθεί είναι το Ταμείο Ευρωπαϊκής Αμυντικής Βιομηχανίας. Από το οποίο θα χρηματοδοτούνται όλες οι χώρες της ΕΕ για να παράγουν ότι μπορούν να σχεδιάσουν και να αναπτύξουν η κάθε μία. Δεν είνα πολύ καλύτερη και αποδοτικότερη ιδέα αυτή αν πράγματι θέλουμε κοινή ευρωπαϊκή άμυνα; Δεν πρέπει οι αμυντικές βιομηχανίες όλων των χωρών κάπως να επιβιώσουν; Δεν πρέπει η έρευνα και η ανάπτυξη “προϊόντων” στο χώρο της άμυνας να αφορά σ΄ όλες τις χώρες της ΕΕ; Μπορεί οι Γερμανοί να ΄χουν λεφτά, μυαλά έχουν όλοι. Και σε πολλές περιπτώσεις πολύ πιο φωτεινά από τα γερμανικά.

Η Ελλάδα μπορεί να ΄χει λειτουργήσει αυτοκτονικά για πολλά χρόνια στο χώρο της αμυντικής βιομηχανίας. Παρόλα αυτά οι δυνατότητες που έχουν οι εταιρείες της είναι ακόμη μεγάλες. Ο ιδιωτικός τομέας του κλάδου σε αρκετές περιπτώσεις διαπρέπει στο εξωτερικό και η κρατική βιομηχανία μπορεί -αν σοβαρευτούμε- να επιβιώσει και να αναπτυχθεί.

Δεν τα θέλουν αυτά οι Γερμανοί κι αυτό δεν είναι άποψη, είναι πραγματικότητα.Όλα αυτά τα χρόνια που κάνουν κουμάντο, είναι εμφανέστατη η πρόθεσή τους να βάλουν λουκέτο στην ελληνική αμυντική βιομηχανία. ΕΑΣ και ΕΑΒ είναι διαρκώς στο στόχαστρο και αν προσθέσουμε τα όσα συμβαίνουν με τα Ναυπηγεία ,νομίζουμε ότι γίνεται κατανοητό πως όσα λέγονται περί κοινών δράσεων και ταμείων είναι παραμύθια της Χαλιμάς.

Ίσως η Ελλάδα μ΄όσες δυνατότητες και δυνάμεις έχει θα πρέπει να θέσει προς συζήτηση το θέμα του Ενιαίου Ταμείου Αμυντικής Βιομηχανίας.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης