Υποστηριξε το militaire
Ιστορία
30/03/2017 | 00:02 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ: Σαν σήμερα τυπικά ξεκίνησε κι ελπίζουμε να ΄χει τελειώσει

ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ: Σαν σήμερα τυπικά ξεκίνησε κι ελπίζουμε να ΄χει τελειώσει

Σαν σήμερα το 1946 ξεκινά -τυπικά- ο Εμφύλιος Πόλεμος. Λέμε τυπικά γιατί ουσιαστικά είχε ξεκινήσει πολύ πριν. Και για να είμαστε ειλικρινείς δεν ξέρουμε αν έχει τελειώσει. Αυτό είναι και το μεγάλυτερο δράμα μας…Η ιστορία μας σχεδόν ποτέ δεν μας δίδαξε. Πολύ συχνά μας δίχαζε και εξακολουθεί να μας διχάζει.

Τέτοια μέρα λοιπόν παραμονή των εκλογών, από τις οποίες το ΚΚΕ απέχει, εκδηλώνεται επίθεση στον σταθμό χωροφυλακής στο Λιτόχωρο. Το χτύπημα θεωρείται η τυπική έναρξη του εμφύλιου πολέμου στην Ελλάδα.

Ανάλογα με την πολιτική μας τοποθέτηση άλλοι αποδέχονται ότι το Λιτόχωρο ήταν η αιτία κι άλλοι η αφορμή για να ξεκινήσει ο αδελφοκτόνος εμφύλιος.

Τόσα χρόνια μετά το τραύμα του αρκετά συχνά αιμορραγεί. Ειδικά στα χρόνια της κρίσης τέτοια φαινόμενα διχασμού τα διαπιστώνουμε πλάϊ μας όλο και συχνότερα. Στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο εμφύλιος συνεχίζεται κανονικά σε ακόμη περισσότερες περιπτώσεις.

Σ΄ ένα εμφύλιο δεν μπορεί να φταίει η μία πλευρά. Μπορεί ο καθένας στο προσωπικό του ζύγισμα να “φορτώνει” στη μία ή στην άλλη πλευρά το μεγαλύτερο βάρος,αλλά και οι δύο πλευρές όπως τον προκάλεσαν έτσι θα μπορούσαν και να τον είχαν αποφύγει.

Η θέση μας είναι ότι πρέπει να μάθουμε,να διαβάσουμε και να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε γιατί μετά από την Απελευθέρωση η Ελλάδα που βρέθηκε στο πλευρό των νικητών ,αντί να μεγαλουργήσει καταστράφηκε. Θα επιμείνουμε στο να μάθουμε…Όχι στο να μισήσουμε, να διχαστούμε και να συγκρουστούμε ξανά. Η ιστορία είναι για να μας διδάσκει να μην ξανακάνουμε τα ίδια λάθη. Όχι για να την ξαναγράφουμε ανάλογα με το τι θα θέλαμε να έχει συμβεί. Η ιστορία δεν γράφτηκε από δεξιούς ή από αριστερούς. Γράφτηκε από ανθρώπους . Που έκαναν λάθη τα οποία η χώρα ακόμη πληρώνει.

Επιλέξαμε δυο κείμενα για όποιον -κυρίως νέο- θέλει να “γυρίσει” πίσω και να ρίξει μια ματιά σ΄ εκείνη τη ταραγμένη εποχή.

Το πρώτο κείμενο   ΕΔΩ

και το δεύτερο          ΕΔΩ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης