Υποστηριξε το militaire
ΤΟΥΡΚΙΑ
22/12/2017 | 18:31
Militaire News

Εθνικιστική εμμονή των Τούρκων κατά Καμμένου για το “Μολών Λαβέ” για τα νησιά!

Εθνικιστική εμμονή των Τούρκων κατά Καμμένου για το

Πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της εφημερίδας Milliyet δημοσιεύει  τις δηλώσεις του αρχηγού του CHPKemal Kılıçdaroğlu, τις οποίες έκανε  χθες σε κλειστή ενημέρωση δημοσιογράφων αναφορικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του  Υπουργού Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας για  τα νησιά του Αιγαίου. Σημειώνεται ότι ο  Kılıçdaroğlu επεσήμανε ότι «Είναι γνωστό ότι η Ελλάδα κατέλαβε τα νησιά με 5.000 στρατιώτες της, σε 13 διαφορετικές περιοχές. Όταν γίνει κυβέρνηση το CHP θα φύγουν όπως ήρθαν». Αναφορά στις εν λόγω δηλώσεις γίνεται επίσης στις εφημερίδες HürriyetHabertürkCumhuriyetBirgün.

Σε δηλώσεις του ο βουλευτής του CHP, Μustafa Balbay, αναφέρθηκε  στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας και τα νησιά του Αιγαίου:

 «Καταθέσαμε επίκαιρες ερωτήσεις. Το Υπουργείο Εξωτερικών δεν είπε τίποτα και ρωτήσαμε τον Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Μας διαβίβασε επίσημη απάντηση σύμφωνα με την οποία το ζήτημα της κατάληψης στα νησιά δεν είναι δική του ευθύνη. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας απάντησε στον αρχηγό μας που έθεσε το ζήτημα στην ατζέντα, με τρόπο που ξεπέρασε τα όριά του και λέγοντας:  ‘Μολών Λαβέ’. Να δείτε τη σιωπή του δικού μας Υπουργού Εθνικής Άμυνας και να δείτε την αδιακρισία της Ελλάδας. Καταλήφθηκε και η συνείδηση των μελών του AKP ή όχι;  Επίσης η αιτία της ερώτησής μας στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας είναι ο εξοπλισμός αυτών των νησιών από την Ελλάδα. Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Nurettin Canikli, μας απάντησε λέγοντας ότι αυτό το ζήτημα ενδιαφέρει το Υπουργείο Εξωτερικών. Πολύ λυπηρή απάντηση. Αυτοί που θέτουν τη  Λωζάννη προς συζήτηση σε κάθε ευκαιρία, πρέπει πρώτα να προστατεύουν τα ‘κέρδη’ της Λωζάννης».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης