Υποστηριξε το militaire
Πρώτη Γραμμή
23/09/2017 | 09:13
Militaire News

“Είμαι έτοιμος να πεθάνω”; Το ερώτημα ενός ‘Ελληνα φωτογράφου από τα πεδία των μαχών

Το 2014 ο γνωστός και βραβευμένος Έλληνας φωτογράφος του Reuters Γιάννης Μπεχράκης, ετοιμαζόταν να ταξιδέψει στην Ουκρανία. Ο έμπειρος φωτογράφος, είχε κακό προαίσθημα. Χωρίς να πει οτιδήποτε στη σύζυγό του πήγε σ΄ έναν συμβολαιογράφο και συνέταξε τη διαθήκη του… Προέβλεπε τα πάντα. Ακόμη και τις λεπτομέρειες για τη κηδεία του

Ο Γιάννης Μπεχράκης πήγε στην Ουκρανία και σε πολλές άλλες εμπόλεμες ζώνες και επέστρεψε σώος και αβλαβής. Ωστόσο δεν κρύβει ότι στα 57 του χρόνια θέτει στον ευατό του το ερώτημα: “Είμαι έτοιμος να πεθάνω;”

Την ιστορία του Γιάννη Μπεχράκη την δημοσιεύει η γαλλική εφημερία Le Monde ,σ΄ ένα άρθρο για τους θανάτους δημοσιογράφων, φωτορεπόρτερ, οπερατέρ και όλων των ανθρώπων των ΜΜΕ σε πεδία μάχης. Από την αρχή του χρόνου 22 έχουν σκοτωθεί.

Το άρθρο επισημαίνει ότι οι πιο εκτεθειμένοι είναι οι φωτογράφοι. Όχι μόνο ,γιατί από τη φύση της δουλειάς τους πρέπει να ΄ναι κυριολεκτικά στην πρώτη γραμμή των γεγονότων,αλλά κι επειδή κάνουν αυτή τη δουλειά χωρίς καμία ασφάλεια. Οι περισσότεροι εργάζονται ως ελέυθεροι επαγγελματίες, προσπαθώντας μόνοι τους να πουλήσουν τις φωτογραφίες που βγάζουν με κίνδυνο της ζωής τους.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης