Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα
22/03/2017 | 06:31 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Δυο στελέχη του Στρατού Ξηράς “βγαίνουν παραπονούμενα”

Δυο στελέχη του Στρατού Ξηράς

Το κείμενο που έφθασε στο Militaire.gr προέρχεται από δύο στελέχη του Στρατού Ξηράς που “βγαίνουν παραπονούμενα”. Εκφράζουν το παράπονό τους για ευεργετικές ρυθμίσεις που όπως γράφουν ορθώς έγιναν για κάποια στελέχη και επισημαίνουν ότι καλό θα ΄ναι να υπάρχει η ίδια λογική για όλα τα στελέχη. Επισημαίνουν ότι δεν έχουν τη λογική που λέει “να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα”, αλλά ζητούν κι αυτοί τη δική τους “κατσίκα”.

Στην αρχή του κειμένου εκφράζουν τις ευχαριστίες τους προς τη πολιτική ηγεσία μάλλον με κάποια δόση πίκρας.Γιατί οι πικρές ευχαριστίες; Γράφουν:

– Για την ολοκλήρωση του ευεργετήματος στο οποίο προβήκατε πέρσι το καλοκαίρι με την καθ΄ υπόδειξη τροποποίηση νόμου ώστε να δοθούν βαθμολογικές προαγωγές σε ορισμένη κατηγορία στελεχών μη προερχομένων από Παραγωγικές Σχολές και ολοκληρώθηκε με την εγκύκλιο (με την οποία προήχθησαν περίπου 500 άτομα). 

– Για την έμπρακτη απόδειξη ότι για εσάς προέχει το ανθρώπινο δυναμικό και οι οικογένειές τους.

Πραγματικά δεν μπορέσαμε να κρύψουμε τη χαρά μας όταν είδαμε ότι περιφρουρήσατε τα δικαιώματα ορισμένων στελεχών, προχωρώντας σε χρόνο ρεκόρ (1 μήνα μετά) και σε νομοθετική ρύθμιση, (τον περίφημο χρόνο διοικήσεως (ΧΔ) εννοούμε), ώστε να μην αντιμετωπίσουν από την εφαρμογή των παραπάνω δυσμενείς παρενέργειες τόσο οι ίδιοι, όσο και οι οικογένειές τους, λόγω και των δύσκολων καιρών και οικονομικών συνθηκών που βιώνουμε όλοι μας. Είχατε προνοήσει, ως οφείλατε ως πολιτικός προϊστάμενος, να μην υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα. Πραγματικά έτσι πρέπει να λειτουργεί ένας ηγέτης.

Μήπως όμως θα πρέπει ως πραγματικοί ηγέτες  να φροντίζεται για το σύνολο του προσωπικού και όχι για ολίγους; Είμαστε σίγουροι ότι έχετε κατά νου το σύνολο και θα φροντίσετε τάχιστα και το λοιπό προσωπικό. Αλλά στην απίθανη περίπτωση, που αυτοί που σας συμβούλευσαν για τα παραπάνω, δεν σας τα είπαν όλα, θα θέλαμε να σας μεταφέρουμε τα εξής:

– Μήπως θα πρέπει να επεκταθεί και σε άλλες κατηγορίες το παραπάνω μέτρο (όλοι στον ίδιο στρατό νομίζουμε ότι υπηρετούμε). Δεν νομίζουμε ότι είναι σωστό αυτοί (αυτές) που προώθησαν και κυνήγησαν το όλο ζήτημα για ταχύτερη προαγωγή και θα προαχθούν πολύ νωρίτερα από άλλους ευεργετούμενοι και οι υπόλοιποι που για 25 και πλέον χρόνια γύριζαν την Ελλάδα να αναγκαστούν σε παραίτηση.

– Μήπως δεν ξέρετε ότι οι συνθήκες έχουν αλλάξει, οπότε ένας σύγχρονος ηγέτης θα πρέπει να προβεί σε αλλαγές των ισχυόντων, να προσαρμόζεται στα δεδομένα και να ξεπερνά τις δυσκολίες και τα προβλήματα;

Αυτά τα δεδομένα, λένε πως δεν μπορεί κάποιος να συντηρεί πλέον 2 σπίτια, ούτε να συντηρεί μόνος του την οικογένειά του, όπως γινόταν παλιά που οι περισσότεροι δεν μετακινούσαν οικογένειες για συμπλήρωση ΧΔ. Η ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ μετακίνηση λοιπόν προσωπικού θα το αναγκάσει να παραιτηθεί για λόγους πλέον ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ και όχι αποφυγής ταλαιπωρίας, όπως κάποιοι προσπαθούν να σας πείσουν. Και κάτι ακόμη, έχετε ρωτήσει αυτούς τους κάποιους που έρχονται και σας ενημερώνουν ως παντογνώστες τι πραγματικά σημαίνει ΧΔ; Το γνωρίζουν; Λόγω ειδικότητας, μάλλον ΟΧΙ. Και γι΄ αυτό δεν θα έπρεπε να έχουν ούτε καν άποψη. (Αλλά αυτό είναι ένα άλλο κεφάλαιο). (Ενημερωτικά σας λέμε ότι βάσει κανονισμών ΧΔ ασκεί όποιος έχει υπό τις διαταγές του περισσότερα από 9 άτομα. Συνήθως τόσα δεν τα βρίσκει κανείς στις Μονάδες Εκστρατείας αλλά αλλού).

Για να μην σας κουράσουμε άλλο, σας γνωρίζουμε ότι δεν επιθυμούμε «να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα». Ζητούμε και εμείς «κατσίκα».

Επίσης, έχετε ρωτήσει τους αρμόδιους (που είναι οι Δνσεις των Όπλων και Σωμάτων που διαχειρίζονται πραγματικά το προσωπικό) πόσοι πρέπει να μετακινηθούν φέτος και του χρόνου, ΑΣΚΟΠΩΣ, μόνο και μόνο για τυπολατρίες; Και ξέρετε πόσο θα κοστίσει αυτή η «ξεροκεφαλιά και το πείσμα» ορισμένων που προσπαθούν, ενώ είναι καθόλα αναρμόδιοι, να σας πείσουν ότι σε αντίθετη περίπτωση «θα διαλυθεί η αλυσίδα Διοικήσεως στο στράτευμα»; Και φυσικά δεν είναι μόνο αυτοί που θα μετακινηθούν εκτός. Είναι και αυτοί που θα μετακινηθούν εντός, για να καλύψουν τα κενά, ενώ δεν το επιθυμούν, για οικογενειακούς και οικονομικούς λόγους.

Επιπλέον με τις τελευταίες ρυθμίσεις όσον αφορά τις Μονάδες του ΣΞ στις οποίες μπορεί κάποιος Αξιωματικός να συμπληρώσει τον απαιτούμενο Χρόνο Διοικήσεως, διαπιστώθηκε ότι άνοιξαν πολλές θέσεις σε όλη την Ελλάδα, με κορυφαίες επιλογές την Ήπειρο και την Θεσσαλονίκη, γιατί άραγε  ενώ στην Αθήνα έχουμε το εξής ευτράπελο: 2 στελέχη που υπηρετούν σε 2 Μονάδες που συστεγάζονται στο ίδιο Στρατόπεδο και ασκούν τα ίδια καθήκοντα, δεν αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο καθόσον ο 1 «γράφει» ΧΔ και ο άλλος ΟΧΙ. Εύγε στους συμβουλάτορες του κ. Αρχηγού ΓΕΣ.

Και ένα τελευταίο. Μιας και μιλάμε για ανθρώπους, οικογένειες και πρόληψη «ατυχημάτων». Τι νομίζετε ότι θα προσδώσουν τα παραπάνω στο προσωπικό εκτός από περισσότερο άγχος από αυτό που ήδη έχει λόγω της φύσης της εργασίας; Γνωρίζουμε όλοι που οδηγεί και τι συνέπειες προκαλεί το άγχος. Ας αφεθεί λοιπόν ο στρατιωτικός να εργαστεί όπως ξέρει, με φιλότιμο και καρτερία, χωρίς να του φορτώσουμε και άλλα προβλήματα. Ας μην χρειαστεί να προσθέσουμε και άλλα προβλήματα στις ταλαιπωρημένες κατά γενική ομολογία οικογένειές μας, όπως αυτά των οικονομικών. Ας μας δοθεί η ευκαιρία να διατηρήσουμε την όποια αξιοπρέπεια μας έχει απομείνει απέναντι στα παιδιά μας, την οποία θα χάσουμε. (Είναι γνωστό ότι μετά την ενεργό υπηρεσία ο μισθός πέφτει στο 50% περίπου).

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης