Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Δυο ρουκέτες στην Κωνσταντινούπολη! Στόχοι το αρχηγείο της αστυνομίας και το AKP

Δυο ρουκέτες στην Κωνσταντινούπολη! Στόχοι το αρχηγείο της αστυνομίας και το AKP

Μια ομάδα αγνώστων δραστών εξαπέλυσε χθες επιθέσεις εναντίον του αρχηγείου της τουρκικής αστυνομίας στην Κωνσταντινούπολη και εναντίον τοπικών γραφείων του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) χρησιμοποιώντας αυτοσχέδιους εκτοξευτήρες ρουκετών, ανέφεραν αξιωματούχοι.

Δεν υπήρξε άμεση ανάληψη ευθύνης για τις επιθέσεις, ενώ δεν αναφέρθηκαν θύματα. Το Ισλαμικό Κράτος, Κούρδοι αντάρτες και ακροαριστερές οργανώσεις έχουν αναλάβει ευθύνη, είτε έχουν κατηγορηθεί για επιθέσεις που έχουν πλήξει την πόλη στο πρόσφατο παρελθόν.

Η πρώτη επίθεση στο αρχηγείο της αστυνομίας στη συνοικία Φατίχ στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης προκάλεσε ζημιές σε έναν τοίχο του κτιρίου, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της πόλης Βασίπ Σαχίν. Σύμφωνα με την ανακοίνωση δεν υπήρξαν θύματα.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενημερώθηκε για την επίθεση στο αρχηγείο της αστυνομίας καθώς και για την δεύτερη επίθεση στα γραφεία του κόμματος AKP στην κοντινή γειτονιά Σούτλουτσου, ανέφερε το προεδρικό γραφείο.

«Μια επίθεση με ρουκέτα εξαπολύθηκε εναντίον τοπικών γραφείων του κόμματος μας από κέντρα τρομοκρατών που γρήγορα καταρρέουν», ανέφερε στο twitter ο Σελίμ Τεμουρσί, επικεφαλής του τοπικού γραφείου του AKP στην Κωνσταντινούπολη, σημειώνοντας ότι δεν υπήρξαν νεκροί ή τραυματίες από την επίθεση.

Ένας βουλευτής του AKP δήλωσε σύμφωνα με την εφημερίδα Cumhuriyet ότι οι επιθέσεις ενδεχομένως να έγιναν από μέλη μιας οργάνωσης της άκρας αριστεράς, του Επαναστατικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Κόμματος-Μετώπου (DHKP-C), που έχει αναλάβει την ευθύνη για παρόμοιες επιθέσεις στο παρελθόν και έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία και τις ΗΠΑ.

Ένας ένοπλος δράστης που σκότωσε 39 ανθρώπους σε ένα νυχτερινό κέντρο της Κωνσταντινούπολης την Πρωτοχρονιά σε μια επίθεση την ευθύνη της οποίας ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, πιστεύεται ότι κρατείται στο αρχηγείο της αστυνομίας στη συνοικία Φατίχ.

Τον περασμένο χρόνο μια σειρά επιθέσεων έπληξε την Τουρκία, ανάμεσα τους η διπλή βομβιστική επίθεση την 10η Δεκεμβρίου έξω από ποδοσφαιρικό στάδιο της Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη, με αποτέλεσμα τον θάνατο 44 ανθρώπων. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν Κούρδοι μαχητές.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης