Υποστηριξε το militaire
Διεθνή
25/10/2015 | 13:56
Militaire News

Δις “πετροδόλαρα” για να κερδίσει τις εκλογές ο Ερντογάν από τη Σαουδική Αραβία

Δις

To  ισραηλινό ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων  Debka σε ρεπορτάζ του για την Τουρκία και τις επικείμενες κρίσιμες για το καθεστώς εκλογές υποστηρίζει ότι η  Σαουδική Αραβία έχει δεσμευθεί προς τον Ερντογάν για “γενναιόδωρη χρηματοδότηση του  Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης  (AK P) .

Οι  βουλευτικές εκλογές, που θα πραγματοποιηθούν  την 1η Νοεμβρίου, είναι “όλα τα λεφτά” για το καθεστώς Ερντογάν που έχει υποστεί μεγάλο πλήγμα . Η  εκθαμβωτική  δημοτικότητα του Ερντογάν στη  μεσαία τάξη, όπου το ΑΚΡ κυριαρχούσε  στην τουρκική πολιτική σκηνή άρχισε να φθίνει μετά την έναρξη της “εξέγερσης”  στη γειτονική  Συρία και της αναζωπύρωσης των συγκρούσεων του τουρκικού στρατού με το PKK.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του Debka του, ο πρέσβης της  Σαουδικής πρεσβευτής στην  Άγκυρα,  Adel Serajedin Merdad  συναντήθηκε με τον Τούρκο πρωθυπουργό  Νταβούτογλου και του  ότι η Σαουδική Αραβία θα δώσει  στην προεκλογική εκστρατεία του Ερντογάν  το εξωπραγματικό ποσό των $ 17 δισεκατομμυρίων!

Ο Fawaz Gerges,  καθηγητής για θέματα  Μέσης Ανατολής  και τις διεθνείς σχέσεις στο London School of Economics εκτιμά ότι η Σαουδική Αραβία  προσπαθεί  να σφυρηλατήσει μια  συμμαχία με τονErdoğan,για να “εξισορροπήσει” την συμμαχία Συρίας-Ρωσίας.

Το Debka επικαλείται δημοσκοπήσεις σύμφωνα με τις οποίες η δημοτικότητα του Ερντογάν και κατά συνέπεια του κόμματος AKP έχει κατρακυλήσει σε ιστορικά χαμηλά ποσοστά.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης