Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα ΠΝ
02/01/2017 | 06:50 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Διαταγή σύλληψης Κελευστή-ΟΥΚ με διάταξη που αφορά αεροσκάφη!Κι αυτό είναι το λιγότερο!

Διαταγή σύλληψης Κελευστή-ΟΥΚ με διάταξη που αφορά αεροσκάφη!Κι αυτό είναι το λιγότερο!

Τα παράλογα που συμβαίνουν και στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν θα μας εγκαταλείψουν όπως φαίνεται και το 2017. Η περιπέτεια ενός Κελευστή-ΟΥΚ  που αντιμετώπισε σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα είναι η πρώτη κι ελπίζουμε τελευταία απόδειξη αυτής της διαπίστωσης. Κυβερνήτης πλοίου διέταξε τη σύλληψή του επικαλούμενος διάταξη του Στρατιωτικού Ποινικού Κώδικα η οποία αναφέρεται σε …αεροσκάφη!

Η απίστευτη υπόθεση όπως μας την κατήγγειλαν:

Ο Κελευστής είχε ενημερώσει  την υπηρεσία του ότι μεγαλώνει ΜΟΝΟΣ του το παιδί του καθώς  σύζυγος δεν υπάρχει πλέον.

Ζήτησε  από το πλοίο όπου υπηρετεί   να απουσιάσει από ολιγόωρο πλου, για να πάει το βρέφος που είχε  γαστρεντερίτιδα σε νοσοκομείο. 

Το αίτημά του απορρίφθηκε!

Το πλοίο μετά από το σύντομο πλου θα έδενε αντί για την Αμφιάλη στην Ελευσίνα προκειμένου να ανεφοδιαστεί. Προσπαθώντας να προλάβει να πάει το παιδί του στο νοσοκομείο όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, μετά από την κίνηση του πλοίου ο Κελευστής-ΟΥΚ κατέβηκε από το πλοίο για να πάρει το αυτοκίνητό του από την Αμφιάλη και να το πάει στην Ελευσίνα.

Με την διαδικασία της απάρσεως και επειδή εκτελούσε και σκοπιά δεν μπόρεσε να λάβει την άδεια παρά το γεγονός ότι  προσπάθησε να φτάσει στον Ύπαρχο. Έκανε το λάθος -να το δεχτούμε-  να κατέβει “αυτοβούλως” όπως γράφτηκε και να περιμένει το πλοίο στην άλλη προβλήτα. Εδώ αρχίζουν τα ωραία….

Παρά του ότι μόλις “έδεσε” το πλοίο ο Κελευστής-ΟΥΚ  επέβη, ο Κυβερνήτης τον άφησε να φύγει αργά (σαν καψώνι μοιάζει αυτό)  με αποτέλεσμα το παιδί να παραμένει με μια νεαρή κοπέλα φύλαξης περιμένοντας τον πατέρα του…

Αυτό όμως δεν είναι το τέλος της ιστορίας: διατάχθηκε προανάκριση (!!!) η οποία όπως μαθαίνουμε έχει πολλά ουσιαστικά και δικονομικά λάθη και στη συνέχεια ο κυβερνήτης διέταξε τη σύλληψη του κατηγορουμένου, χωρίς να ΄χει  ενημερωθεί η εισαγγελέας!

Όταν ενημερώθηκε η Εισαγγελέας φυσικά διέταξε να αφεθεί ο πατέρας. Δεν γνωρίζουμε αν είπε κάτι για όσους αγνόησαν το πραγματικό σοβαρό πρόβλημα που αντιμετώπιζε ο Κελευστής.

Και μέσα σ΄ όλα αυτά έχουμε και το κωμικοτραγικό η όλη διαδικασία να στηρίζεται σε  διάταξη του ΣΠΚ (αρ.126) που ρητώς αναφέρεται για αεροσκάφη!!!

Να επισημάνουμε ότι ο Κελευστής-ΟΥΚ ουδέποτε έχει απασχολήσει την υπηρεσία του για το παραμικρό.

Δυστυχώς μαθαίνουμε ότι η περίπτωση του Κελευστή δεν είναι η μοναδική στην οποία το ΠΝ  δείχνει να μην κατανοεί τα σοβαρά προσωπικά προβλήματα των στελεχών του.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης