Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα
22/11/2017 | 06:35 (ενημερώθηκε 6 έτη πριν)
Militaire News

Δευτέρα πρωί το ραντεβού Καμμένου με Boeing για εκσυγχρονισμό F-16 και πρόταση για F-15

Δευτέρα πρωί το ραντεβού Καμμένου με Boeing για εκσυγχρονισμό F-16 και πρόταση για F-15

Την Δευτέρα στελέχη της εταιρείας Boeing θα συναντηθούν με τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο. Οι Αμερικανοί έρχονται στην Αθήνα λίγες ημέρες μετά από την αποστολή δύο επιστολών προς τον ΥΕΘΑ, με τις οποίες εξέφραζαν την επιθυμία εμπλοκής τους στο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των αεροσκαφών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σε γενικές γραμμές το περίγραμμα της πρότασης όπως έχει αποτυπωθεί στις δυο επιστολές της Boeing δεν θα μπορούσε να μην συζητηθεί. Πολοί λένε ότι “είναι εξαιρετικά καλή για να ΄ναι αληθινή”. Εκσυγχρονισμός 123 F-16,σε κόστος λίγο πάνω από ένα δις κι απ΄ ότι λένε οι πληροφορίες του Militaire.gr σε χρόνο πολύ μικρότερο των 10 ετών που πρoβλέπεται από την μέχρι στιγμής δεδομένη πρόταση που υπάρχει. Όλα αυτά θα πρέπει να παρουσιαστούν με πολύ πειστικά επιχειρήματα στη συνάντηση της Δευτέρας με τον Καμμένο. Όπως και το “κερασάκι” της πρότασης που κάνει λόγο για F-15, για το οποίο υπάρχει “διχασμός’ στην ΠΑ. Υπάρχουν αυτοί που βλέπουν θετικά την είσοδο του μαχητικού της Boeing στην ΠΑ και οι άλλοι που εκφράζουν ενστάσεις για την προσθήκη ενός ακόμη τύπου αεροσκάφους αλλά και για το κόστος υποστήριξής του. To βέβαιο είναι πως ο Καμμένος έχει εδώ και καιρό συνταχθεί μ΄ εκείνους που θέλουν το F-15. Είναι ένα αεροσκάφος που μπορεί να πετάξει οπλισμένο σαν αστακός όχι μόνο στο Αιγαίο αλλά και πολύ,πολύ μακριά απ΄αυτό.

Χωρίς αμφιβολία η υπόθεση του εκσυγχρονσμού των F-16 έχει αποκτήσει μεγάλο ενδιαφέρον αλλά και δυναμική. Παρά το γεγονός πως κάποιοι ανησυχούν για τυχόν καθυστερήσεις από την εμφάνιση ανταγωνισμού,η υπόθεση του εκσυγχρονισμού όπως λένε οι πληροφορίες θα προχωρήσει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο σε γρήγορους ρυθμούς σ΄ ότι έχει να κάνει τουλάχιστον με την ελληνική πραγματικότητα.

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης