Υποστηριξε το militaire
ΠΝ
07/11/2017 | 15:14
Militaire News

“Δεν φταίει μόνο ο κυβερνήτης για την προσάραξη”! Η άποψη ενός Πλωτάρχη

Γράφει ο  Πλωτάρχης ΠΝ ε.α Π. Σταμάτης

Πάρα πολλοί βιάστηκαν να τα βάλουν με τον Κυβερνήτη, με την αξ/κο ΝΚ και άλλα πολλά κακά δαιμόνια.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, η Φ/Γ όταν πλησιάζει στον Ναύσταθμο , από το πλήρωμα ακολουθούνται συγκεκριμένες κινήσεις.  Πρώτα από όλα αναλαμβάνει η ομάδα διευθύνσεως πλοίου, δηλαδή έμπειρη ομάδα που έχει προσεγγίσει πολλές φορές στο Ναύσταθμο και έχει περάσει αρκετές φορές από το σημείο του ατυχήματος. Στη γέφυρα υπάρχουν δύο Σημαιοφόροι δεξιά αριστερά που αποτυπώνουν συνεχώς το στίγμα του πλοίου, υπάρχει στη γέφυρα ο αξιωματικός φυλακής, υπάρχει ο αξ/κος Ναυτιλίας (ΝΚ), υπάρχει ο Κυβερνήτης,  υπάρχει στο πρόστεγο ο ναύκληρος με την ομάδα του, υπάρχει ο ύπαρχος που μπορεί να είναι στο πρόστεγο ή στη γέφυρα και τέλος υπάρχει και στο κέντρο μάχης (ΚΠΜ) ομάδα που υποτυπώνει συνεχώς την πορεία του πλοίου. Δηλαδή δεν πρόκειται για λάθος ενός ή δύο ανθρώπων, που έτρεξε ο ΥΕΘΑ να ¨ζητήσει την κεφαλή τους επί πίνακι¨.

Να σημειωθεί ότι τα πληρώματα των Φ/Γ έχουν εκπαιδευτεί και για ¨τυφλή προσέγγιση¨ κατά την διαδικασία αξιολόγησης της μαχητικής ικανότητας του πλοίου.

Ας περιμένουμε λοιπόν την πλήρη διερεύνηση του ατυχήματος, που θα  ήθελα προκειμένου να είναι αμερόληπτο το πόρισμα, να διενεργείτο από απόστρατο ανώτατο αξιωματικό, που δεν θα είχε από πάνω του την ηγεσία   και ένα προκατειλημμένο Υπουργό !!!

*Ο πλωτάρχης Π. Σταμάτης ήταν πλήρωμα παραλαβής της Φ/Γ Έλλης .

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης