Υποστηριξε το militaire
Αμυντική Βιομηχανία
17/03/2017 | 06:20 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Δέκα αλλαγές στον νόμο για τις προμήθειες εξοπλισμών

Δέκα αλλαγές στον νόμο για τις προμήθειες εξοπλισμών

Ο απερχόμενος Γενικός Διευθυντής της ΓΔΑΕΕ Πτέραρχος Κοσμάς Βούρης,μιλώντας στη κοπή της πίτας του ΣΕΚΠΥ, ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμες 10 αλλαγές στον νόμο περί προμηθειών ώστε να γίνει αποτελεσματικός.

Ο Πτέραρχος Βούρης είπε ότι μπορεί σε γενικές γραμμές ο νόμος να είναι καλός,αλλά στην εφαρμογή του προκαλεί τόσα και τέτοια προβλήματα που τον καθιστούν αναποτελεσματικό.

Όπως είπε οι προτάσεις για να διορθωθούν τα 10 προβληματικά σημεία του νόμου είναι έτοιμες.

Παραδέχτηκε ότι πολλά από τα προβλήματα οφείλονται στο γεγονός ότι δεν υπάρχει ένας μακρόχρονος σχεδιασμός και προγραμματισμός για τις εξοπλιστικές ανάγκες των ΕΔ.Ένας σχεδιασμός 15ετίας τουλάχιστον.

Είπε και κάτι άλλο ο κ.Βούρης. Ότι οι αξιωματικοί και τα στελέχη που επιλέγονται για τη ΓΔΑΕΕ θα πρέπει να παραμένουν σ΄ αυτή την υπηρεσία πολλά χρόνια. “Τα τρία χρόνια είναι πολύ λίγα.Μόλις αρχίσουν να μαθαίνουν αποχωρούν”. Απαντώντας σ΄ όσους ισχυρίζονται ότι η παραμονή στελεχών για πολλά χρόνια στην ΓΔΑΕΕ τα κάνει ευάλωτα στη διαφθορά ο Πτέραρχος είπε πως “κλέφτη δεν σε κάνει μια υπηρεσία. Κλέφτης είτε είσαι,είτε δεν είσαι”.

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης