Υποστηριξε το militaire
Κοινωνία
18/06/2023 | 05:05 (ενημερώθηκε 10 μήνες πριν)
Militaire News

Γιορτή του Πατέρα: Εμπνευσμένη από έναν βετεράνο πολέμου…

Γιορτή του Πατέρα: Εμπνευσμένη από έναν βετεράνο πολέμου...

Ας μην γελιόμαστε…Η γιορτή του Πατέρα σε σχέση με την αντίστοιχη της Μητέρας θα είναι πάντα στην αφάνεια.Κι ας μην είναι πρόσφατη …εφεύρεση όπως πολλοί πιστεύουμε. Η Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα πρωτογιορτάστηκε στις 19 Ιουνίου 1910 και από τότε  γιορτάζεται κάθε τρίτη Κυριακή του Ιουνίου. Με δώρα απ’ όλη την οικογένεια τιμώνται ο πατέρας, ο παππούς ή ο προπάππους.

Την Γιορτή του Πατέρα καθιέρωσε  η αμερικανίδα Σονόρα Σμαρτ Ντοντ, που θέλησε να καθιερώσει μια γιορτή ανάλογη με την Ημέρα της Μητέρας, προκειμένου να τιμήσει τον πατέρα της Γουίλιαμ Τζάκσον Σμαρτ, βετεράνο του Αμερικανικού Εμφυλίου, που ανέθρεψε μόνος του τα 6 παιδιά της οικογένειας.

Ο πατέρας πάντα ήταν  …ριγμένος στη αναγνώριση των πολλαπλών…αποστολών που έχει να φέρει εις πέρας για να κρατήσει ζωντανή μια οικογένεια. Και στις μέρες μας όλο και συχνότερα -σε σχέση με παλιότερα- καλείται να την κρατήσει ακόμη και μόνος.Δεν θα διαβάσουμε και δεν θα μάθουμε ποτέ πόσο έχουν αυξηθεί και πόσες είναι οι μονογονεϊκές οικογένειες με πρωταγωνιστή πατέρα κι όχι μητέρα.

Στους πατεράδες όλου του κόσμου που πρέπει να είναι “κολώνες” του σπιτιού,που πρέπει να φροντίζουν να μην λείπει τίποτα από τα παιδιά τους,που πρέπει να δείχνουν πάντα δυνατοί και ανεπηρέαστοι ακόμη κι όταν συγκινούνται…Και συγκινούνται εύκολα,ειδικά στις ευχάριστες στιγμές των παιδιών τους…Σ΄ αυτούς που δεν μιλούν πολύ αλλά αγωνιούν διαρκώς και σκέφτονται τις δυσκολίες και το αύριο που έχουν να αντιμετωπίσουν χωρίς αυτές οι αγωνίες να επηρεάζουν την οικογένειά τους.

Σ΄ όλους αυτούς να ευχηθούμε χρόνια πολλά.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης