Υποστηριξε το militaire
Breaking News ΠΝ
25/08/2017 | 11:23
Militaire News

“Για το δικό μας Πολεμικό Ναυτικό ποιος ανησυχεί”; Ναύαρχος γράφει με αφορμή όσα γίνονται στις ΗΠΑ

Το κείμενο υπογράφει ο Στέλιος Φενέκος, Υποναύαρχος ε.α και πρόεδρος της Κοινωνίας Αξιών. Πολύ σωστά επισημαίνει με αφορμή όσα διαβάσαμε και μάθαμε για τα δυστυχήματα στο αμερικανικό ναυτικό, τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κάθε μέρα οι Αξιωματικοί ,τα στελέχη,το προσωπικό του ΠΝ. Τα καταφέρνουν περίφημα και πάντα εισπράττουν την αδιαφορία του πολιτικού και κομματικού συστήματος.

Διαβάστε τι γράφει:

Ανακοινώθηκε από το U.S. Navy ότι αντικαθίσταται ο Αντιναύαρχος διοικητής του 7ου Αμερικανικού στόλου που ναυλοχεί στην Ιαπωνία, για μειωμένη διοικητική ικανότητα, λόγω των τεσσάρων θανατηφόρων συγκρούσεων / δυστυχημάτων που έγιναν στα κορυφαίας στο κόσμο τεχνολογίας και επάνδρωσης πλοία τύπου Arleigh Burke του Αμερικανικού Ναυτικού.

Αλήθεια έχει αναρωτηθεί κάποιος από τους ανεύθυνους πολιτικούς μας ηγέτες, με τι προσπάθεια, υπευθυνότητα, συνέπεια και προσωπικές θυσίες (ατομικές και οικογενειακές), κατορθώνουν τα στελέχη του Πολεμικού μας Ναυτικού να ταξιδεύουν χωρίς ατυχήματα και δυστυχήματα τα δικά μας πολεμικά πλοία, τα περισσότερα εκ των οποίων έχουν ηλικία πάνω από 25 χρόνια, με τεράστιες ελλείψεις σε ανταλλακτικά, μετέχοντας αδιαλείπτως και για μεγάλα διαστήματα σε εθνικές αποστολές και διεθνείς επιχειρήσεις, χιλιάδες μίλια μακριά από την χώρα μας, εκτός Μεσογείου, χωρίς την ανάλογη υποστήριξη από την ξηρά και από συνοδευτικά πλοία υποστήριξης, όπως έχουν όλα τα άλλα πλοία των λοιπών συμμετεχουσών χωρών;

Και πάντα καταφέρνουν να κάνουν την αποστολή τους, να ξεχωρίζουν και να εισπράττουν ευαρέσκεια από τους ξένους διοικητές, για την άριστη επιχειρησιακή τους απόδοση;

Όσο για τις αμοιβές τους θα άξιζε να γνωρίζει ο Ελληνικός λαός ότι υπολείπονται κατά πολύ (3 έως και 6 φορές) των αμοιβών που λαμβάνουν τα πληρώματα αντίστοιχου τύπου πλοίων και ναυτικών με μικρότερη επιχειρησιακή δυναμική από το δικό μας.

Είναι προσβολή έναντι των πληρωμάτων, του ηθικού τους, της συνέπειας και της επαγγελματικής τους επάρκειας, να αντιμετωπίζονται με τόση αδιαφορία από την πολιτική ηγεσία ΟΛΩΝ των κοινοβουλευτικών κομμάτων (μην ξεχνάμε ότι κόμματα εξουσίας ανέχθηκαν από υπουργούς τους να χαρακτηρίζουν αυτά τα πληρώματα ως αντιπαραγωγικούς, αυτιστικούς, γραφειοκράτες, ευνοημένους δημοσίους υπαλλήλους κλπ.).

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης