Υποστηριξε το militaire
Ιστορία
24/11/2017 | 05:48 (ενημερώθηκε 6 έτη πριν)
Militaire News

“Για τα εγκλήματα κατά των Σέρβων ποιος θα απαντήσει”; Φωτογραφίες Έλληνα από το Κόσοβο

Η απόφαση για τον στρατηγό των Σερβοβόσνιων Ράτκο Μλάντις έχει προκαλέσει ξανά τη συζήτηση για το πως η Δύση και οι θεμσοί της αντιμετωίσαν τον εμφύλιο της Γιουγκοσλαβίας και τη διάλυση μιας χώρας. Δεν πρόκειται για συμπάθεια υπέρ των Σέρβων, αλλά είναι πεποίθηση στην συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πως στους Σέρβους αποδόθηκαν πολύ περισσότερες ευθύνες απ΄ αυτές που τους αναλογούσαν. Σ΄ έναν εμφύλιο ΟΛΟΙ φταίνε κι ΟΛΟΙ εγκληματούν. Δεν έκαναν εγκλήματα μόνο Σέρβοι στρατηγοί, αλλά και Κροάτες και Βόσνιοι…

Ένας αναγνώστης μας , ο κ.Νίκος Χαλεπλής , απόστρατος αξιωματικό της ΠΑ , είχε υπηρετήσει ως παρατηρητής της ΕΕ κάποια χρόνια μετά από τον γιουγκοσλαβικό εμφύλιο στο Κόσοβο. Μας έστειλε μια σειρά φωτογραφιών απ΄ όσα είδε κι έζησε και σημειώνει με αφορμή την καταδίκη Μλάντιτς:

“Επικοινωνώ  μαζί σας, με αφορμή την απόφαση του διεθνούς ποινικού δικαστηρίου,που έκρινε ένοχο τον Στρατηγό Ράτκο Μλάντιτς για γενοκτονία και εγκλήματα κατα της ανθρωπότητος.ΤΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ.

Δεν είδα αντίστοιχα καμμία καταδίκη σε Κοσοβάρους Αλβανόφωνους που το Μάρτιο του 2004 αιματοκύλησαν το Κόσοβο,καίγοντας Εκκλησίες και σπίτια Σέρβων,καταστρέφονταςτους τάφους των Σέρβων του Κοσόβου με αποκορύφωμα τις δολοφονίες των Σερβων του Κοσόβου.

Την περίοδο εκείνη υπηρετούσα στην εν λόγω περιοχή,ως ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ και έζησα όλα τα γεγονότα απο κοντά…Δεν είδα  να δείχνει κανείς απο τους Διεθνείς Οργανισμους την ίδια ευαισθησία,όπως έδειχναν και δείχνουν εναντίων των Σέρβων”.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης