Υποστηριξε το militaire
Απόστρατοι
07/09/2017 | 20:07
Militaire News

Για νέες μειώσεις στις συντάξεις των απόστρατων έκανε λόγο ο Δημοσχάκης της ΝΔ

Για νέες μειώσεις στις συντάξεις των απόστρατων έκανε λόγο ο Δημοσχάκης της ΝΔ

Για τις νέες μειώσεις συντάξεων ακόμα και σε στελέχη των Ε Δ & Σ Α, για τις αυξήσεις των εισφορών, αλλά και για το «πάγωμα» χιλιάδων επικουρικών συντάξεων μίλησε σήμερα (07/09) στην ομιλία του στη Βουλή, σχετικά με το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, ο Βουλευτής Έβρου & Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Συγκεκριμένα είπε ότι:

  • Το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας έχει τη μορφή επικοινωνιακού τεχνάσματος από την πλευρά της Κυβέρνησης ενόψει της ΔΕΘ.
  • Σε αυτό περιλαμβάνονται κεκαλυμμένες νέες μειώσεις σε επικουρικές συντάξεις από 21% έως 40%, ενώ επίσης «παγώνουν» 129.000 επικουρικές συντάξεις συνολικού κόστους 650 εκ. ευρώ.
  • Η Κυβέρνηση βάζει και πάλι στο «στόχαστρό» της τις Ε Δ & Σ Α καθώς προχωρά σε περαιτέρω μείωση της σύνταξης για στρατιωτικούς, αστυνομικούς, λιμενικούς, πυροσβέστες, που αμείβονται με τις διατάξεις του Ν. 4472/2017, καθώς προβλέπεται ότι η προσωπική διαφορά που λαμβάνουν δε θα υπολογίζεται στις συντάξιμες αποδοχές τους.
  • Επιβάλλονται αυστηρές ποινές σε επιχειρήσεις που οδηγούνται στο κλείσιμο και χάνονται θέσεις εργασίας, με αποτέλεσμα να καταστρέφεται κάθε υγιής επιχειρηματική προσπάθεια.
  • Τα καλύτερα μυαλά μας συνεχίζουν να φεύγουν στο εξωτερικό με το brain drain να φτάνει στο 33% το 2017, ενώ στην Ελλάδα δημιουργείται η γενιά των 360 ευρώ.
  • Οι πληγές που έχει επιφέρει η Κυβέρνηση με τα δύο Μνημόνια και με τις καθυστερήσεις στην αξιολόγηση μπορούν να επουλωθούν μόνο με αλλαγή πολιτικής.  Με εξωστρέφεια στην οικονομία και με επενδύσεις που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.
  • Η συμφωνία που είχε πετύχει το 2014 η ΝΔ για την παραχώρηση του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά προέβλεπε τη δημιουργία πρότυπου οικισμού εντός του στρατοπέδου, που θα περιελάμβανε άνω των 200 διαμερισμάτων με τις απαραίτητες προδιαγραφές για τις οικογένειες των στρατιωτικών που μετακινούνται ανά τριετία, αλλά και ποσοστό επί των εσόδων από κάθε εμπορική χρήση που θα αναπτύξει ο Δήμος.
  • Αντίθετα η Κυβέρνηση παραχωρεί το στρατόπεδο με όρους επιζήμιους για τα στελέχη του Στρατού Ξηράς.
  • Η ΝΔ ψηφίζει παρών για τη συγκεκριμένη τροπολογία και θα φέρει στη Βουλή νέα συμφωνία, η οποία θα είναι επωφελής για όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης