Υποστηριξε το militaire
Breaking News ΤΟΥΡΚΙΑ
06/04/2017 | 20:18 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Γιατί πρέπει να μας προβληματίζει η παρουσία του “Τσουμπουκλού” στο Αιγαίο

Γιατί πρέπει να μας προβληματίζει η παρουσία του

Το όνομά του ωκεανογραφικού σκάφους που από αύριο βγαίνει στο Αιγαίο μπορεί να προκαλεί πονηρά γέλια,ωστόσο η παρουσία του προκαλεί έντονο προβληματισμό. Το γιατί πρέπει να ανησυχούμε για τη παρουσία του “Τσουμπουκλού”, το εξηγεί ο ειδικός επί των τουρκικών θεμάτων αναλυτής Χρήστος Μηνάγιας:

Με δεδομένο ότι, η τουρκική ανακοίνωση αναγράφει ότι θα πραγματοποιηθούν έρευνες σε πέντε  σημεία  κρίνεται σκόπιμο να διερευνηθεί από ελληνικής πλευράς εάν οι έρευνες των Τούρκων θα αφορούν στα ύδατα ή στον πυθμένα της θάλασσας. Εάν ισχύει η δεύτερη περίπτωση, στις έρευνες αυτές θα χρησιμοποιηθεί ένας ειδικός εξοπλισμός που αποτελείται από ένα έμβολο, το οποίο βυθίζεται στον πυθμένα της θάλασσας και εξάγει δείγματα των ιζημάτων-λάσπη από το βυθό. Φυσικά, η διαδικασία λήψης δειγμάτων είναι παράνομη και θα πρέπει να εκληφθεί ως μια ενέργεια περαιτέρω κλιμάκωσης της έντασης.

Σημειωτέον ότι στο παρελθόν, οι Τούρκοι είχαν ανακοινώσει την πραγματοποίηση παρόμοιων ερευνών από 15 έως 30 Μαΐου 2015 με το πλοίο επιστημονικών ερευνών R/V KOCA PİRİ REİS σε 20 περιοχές του βυθού του Αιγαίου. Ακολούθως παρατίθενται χάρτης των περιοχών ερευνών του 2015 και διάγραμμα της διαδικασίας λήψεως δείγματος από το βυθό”.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης