Υποστηριξε το militaire
Breaking News ΠΑ
15/04/2017 | 08:20
Militaire News

Γιατί οι ΗΠΑ στέλνουν σήμερα και αύριο F-35 στην Ευρώπη

Γιατί οι ΗΠΑ στέλνουν σήμερα και αύριο F-35 στην Ευρώπη

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ θα στείλει αυτό το Σαββατοκύριακο έναν μικρό αριθμό μαχητικών F-35A στην Ευρώπη για εκπαίδευση πολλών εβδομάδων μαζί με άλλα στρατιωτικά αεροσκάφη των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, ανακοίνωσε την Παρασκευή (χθες) το Πεντάγωνο. Στην ανακοίνωση του Πενταγώνου αναφέρεται πως η αποστολή των μαχητικών θα επιτρέψει στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ να «καταδείξει περαιτέρω τις επιχειρησιακές ικανότητες» του μαχητικού.

Δεν κατονόμασε τις χώρες όπου θα σταλούν τα αεροσκάφη. Το F-35, που είναι το πιο ακριβό εξοπλιστικό πρόγραμμα των ΗΠΑ, έχει συναντήσει διάφορα προβλήματα. Ο επικεφαλής της αγοράς εξοπλισμών του Πενταγώνου χαρακτήρισε κάποτε «κακή πρακτική» την απόφαση να παραχθούν μαχητικά πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία ανάπτυξής τους.

Στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του πέρυσι, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επέκρινε τη Lockheed Martin Corp. για τις υπερβάσεις κόστους των F-35. Μερικές ημέρες αφότου ανέλαβε καθήκοντα τον Ιανουάριο, ο Τραμπ ανακοίνωσε πως η κυβέρνησή του κατάφερε να περικόψει περίπου 600 εκατομμύρια δολάρια από το κόστος βάσει της πιο πρόσφατης συμφωνίας στην οποία είχαν καταλήξει οι ΗΠΑ για την αγορά περίπου 90 μαχητικών F-35.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναμένεται να δαπανήσουν κάπου 391 δισεκατομμύρια δολάρια σε περίοδο 15 ετών για να αγοράσουν περίπου 2.443 αεροσκάφη F-35. Τα F-35 χρησιμοποιούνται από την Πολεμική Αεροπορία, τους Πεζοναύτες και το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ και από έξι χώρες: την Αυστραλία, τη Βρετανία, τη Νορβηγία, την Ιταλία, την Ολλανδία και το Ισραήλ. Η Ιαπωνία παρέλαβε το πρώτο της F-35 τον Δεκέμβριο. Η Lockheed ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα πως η Ισπανία, το Βέλγιο και η Ελβετία διεξάγουν διαπραγματεύσεις με την εταιρία για την αγορά μαχητικών F-35.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης