Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα
22/03/2017 | 06:45 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Γιατί Καμμένος και Βίτσας πρέπει να γίνουν “απείθαρχοι” για χάρη του προσωπικού

Γιατί Καμμένος και Βίτσας πρέπει να γίνουν

Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, οι κύριοι Καμμένος και Βίτσας, διοικούν το πιο πειθαρχημένο και αποτελεσματικό κομμάτι του κρατικού μηχανισμού. Οι Ένοπλες Δυνάμεις, παρά τα προβλήματα και τις παθογένειες που τις ταλαιπωρούν παραμένουν άψογες στη λειτουργία τους.

Για χάρη αυτού του πειθαρχημένου ανθρώπινου δυναμικού, θα πρέπει και οι δύο υπουργοί να γίνουν λίγο…απείθαρχοι!

Απείθαρχοι έναντι αρνητικών εισηγήσεων που προέρχονται από το ανώτατο επίπεδο της ιεραρχίας σε οποιοδήποτε ζήτημα βαθμολογικό-σταδιοδρομικό και άλλα πολλά που ΔΕΝ έχουν κανένα οικονομικό κόστος. Η εμμονή των ηγεσιών των Γενικών Επιτελείων να απορρίπτουν κάθε τέτοιο αίτημα αυτή τη περίοδο προκαλεί ερωτήματα για την “ανάγνωση” της πραγματικότητας από τους Αρχηγούς και τα επιτελεία τους. Και εξηγούμαστε.

Το προσωπικό δεν έχει να περιμένει τίποτα άλλο από την λύση χρόνιων προβλημάτων που κατά κύριο λόγο έχουν να κάνουν με τη βαθμολιγική τους εξέλιξη ,τη σταδιοδρομία τους και τα τελευταία χρόνια την διασφάλιση της παραμονής τους στο στράτευμα για όσο το δυνατόν περισσότερο χρονικό διάστημα γίνεται.

Αν και ανέμεναν ότι σ΄ αυτή τη διετία ,αυτά τα θέματα θα έβρισκαν λύση, διαπιστώνουν ότι νομοσχέδια του ΥΠΕΘΑ κατατίθενται χωρίς κανένα απ΄αυτά να επιλύεται. Οι πληροφορίες λένε ότι η αναβολή επίλυσης οφείλεται στις μόνιμες αντιρρήσεις ανωτάτων που επικαλούνται δικαιολογίες που σε άλλες εποχές ίσως να είχαν βάση. Σήμερα όμως δεν μπορούν να θεωρηθούν λογικές.

Στις ΕΔ υπήρχε,υπάρχει και θα υπάρχει ιεραρχία. Και ήταν ,είναι και θα είναι πάντα σεβαστή. Όποιος τολμήσει να την αμφισβητήσει τιμωρείται κι αυτό είναι αυτονόητο. Άλλο αυτό όμως κι άλλο να δημιουργείται η αίσθηση ότι εντός των ΕΔ υπάρχουν κάστες. Οι ΕΔ είναι ένα σώμα και κάθε μέλος του θα πρέπει να κατανοεί το άλλο,όσο αυτό δεν εμποδίζει βεβαίως τη λειτουργία του.Ο εγκέφαλος ασφαλώς είναι η ηγεσία ,πολιτική και στρατιωτική. Κι απ΄ αυτόν τον εγκέφαλο περιμένουν τα στελέχη να σκεφτεί με λογική και σύνεση,χωρίς ταμπού και προκαταλήψεις.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης