Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Γιατί η Βόρεια Κορέα “σημαδεύει” τη νήσο Γκουάμ των ΗΠΑ

Γιατί η Βόρεια Κορέα

Γιατί η Βόρεια Κορέα απείλησε ότι θα στοχεύσει με τους πυραύλους της τη νήσο Γκουάμ;

Την εξήγηση δίνει ένα άρθρο του thediplomat.com .

Η Βόρεια Κορέα όπως γράφει ο Ankit Panda, “υπαινίχθηκε μια δοκιμή βαλλιστικών πυραύλων Hwasong-12 ,κοντά στο Γκουάμ.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν

τέσσερις Hwasong-12 θα διασχίσουν τον ουρανό πάνω από τις ιαπωνικές περιοχές Shimane, Hiroshima και Koichi . Σε περίπτωση που η δοκιμή γίνει οι πύραυλοι θα πετάξουν μια απόσταση

3.356,7 χιλιόμετρων για 1.065 δευτερόλεπτα. Οι πυραύλοι θα φθάσουν 30 έως 40 χιλιόμετρα μακριά από το Γκουάμ”,σημειώνει ο αρθρογράφος.

Το Γκουάμ δεν είναι ένας απλός αμερικανικός στόχος. Εκεί βρίσκεται η βάση των βομβαρδιστικών B1-B Lancers που πετούν συχνά στην κορεατική χερσόνησο.

Το σενάριο λοιπόν λέει ότι η  Βόρεια Κορέα θα προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει τους Hwasong-12 για να αφοπλίσει τις Ηνωμένες Πολιτείες σε μια ενδεχόμενη κρίση.

Το ερώτημα που προκύπτει για τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της,ειδικά την Ιαπωνία, είναι πως θα αντιμετωπίσουν την απειλή που λέγεται Βόρεια Κορέα, η οποία δείχνει ότι χρόνο με το χρόνο κάνει προόδους στην ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων που θα μπορούν σύντομα όπως φαίνεται να πλήξουν εδάφη των ΗΠΑ.

Η εκτόξευση των τεσσάρων Hwasong-12  που μπορεί να προσεγγίσουν το Γκουάμ θα είναι η πιο απειλητική άμεση δράση που θα είχε ποτέ η Βόρεια Κορέα κατά της επικράτειας των ΗΠΑ. Αυτό  δεν μπορεί παρά να έχει σοβαρές συνέπειες για τη στρατηγική λήψη αποφάσεων των ΗΠΑ.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης