Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Βόμβα Μακρόν! “Ποια ευρωπαϊκή αμυντική ολοκλήρωση σημασία έχουν οι σχέσεις με τη Βρετανία”

Βόμβα Μακρόν!

Αποκάλυψη βόμβα για τη σχεδιαζόμενη “αμυντική ευρωπαϊκή ολοκλήρωση”. Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν εμφανίζεται να θεωρεί πολύ πιο σημαντικούς τους “αμυντικούς δεσμούς” με τη Βρετανία από την “στρατιωτική ολοκλήρωση της ΕΕ”.

Η αποκάλυψη έγινε από τη διαρροή μηνυμάτων του Μακρόν από τα Wikileaks.

Τα μηνύματα Μακρόν αφορούν την περίοδο πριν από την εκλογή του στη θέση του Προέδρου της Γαλλίας . Σ΄ αυτά χαρακτηρίζει πιο σημαντική υπόθεση τη διατήρηση των αμυντικών δεσμών με τη Βρετανία από τα “λανθασμένα σχέδια στρατιωτικής ολοκλήρωσης της ΕΕ”.

Ανάμεσα στα χιλιάδες μηνύματα Μακρόν που διέρρευσαν από τα Wikileaks υπάρχουν πολλά από τα οποία προκύπτει ότι όλοι οι σύμβουλοί του υποστηρίζουν τη βρετανική συμμετοχή  σε ευρωπαϊκά προγράμματα άμυνας, επισημαίνοντας παράλληλα τις μεγάλες διαφορές   μεταξύ Παρισιού και Βερολίνου για την αμυντική συνεργασία της ΕΕ. Οι ίδιοι σύμβουλοι εμφανίζονται απολύτως αντίθετοι στις απόψεις που λένε ότι το Brexit θα μπορούσε να ανοίξει μια νέα χρυσή εποχή στην αμυντική συνεργασία στην ΕΕ.

Με λίγα λόγια οι Γάλλοι είναι απολύτως ρεαλιστές. Μην ξεχνάμε ότι μετά από το Brexit η Γαλλία είναι η “αμυντική ατμομηχανή” της ΕΕ.είτε αρέσει στους Γερμανούς, είτε όχι.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης