Υποστηριξε το militaire

Βραβεία Όσκαρ: Μια Ελληνίδα υποψήφια με ντοκιμαντέρ για τους πρόσφυγες

Militaire News

Μια Ελληνίδα διεκδικεί βραβείο Όσκαρ! Το ντοκιμαντέρ της Ελληνίδας Δάφνης Ματζιαράκη ‘4.1 μίλια’, βραβευμένο ήδη με σπουδαστικό Όσκαρ, είναι ανάμεσα στα υποψήφια για να κερδίσει ένα χρυσό άγαλμα.

Η Δάφνη Ματζιαράκη κατέγραψε με την κάμερά της μια μέρα της καθημερινότητας του Ανθυποπλοιάρχου του Λιμενικού, Κυριάκου Παπαδόπουλου που έρχεται αντιμέτωπος με χιλιάδες πρόσωπα προσφύγων στα 4,1 μίλια θάλασσας που χωρίζουν τη Λέσβο με την Τουρκία. Με την κάμερά της επάνω στο πλοίο, συλλαμβάνει με άμεσο τρόπο τις σπαρακτικές -γροθιά στο στομάχι- στιγμές που ζει το πλήρωμα του λιμενικού, από τη στιγμή που θα παραλάβουν μέσα από τα κύματα τις καραβιές των προσφύγων μέχρι να τους παραδώσουν στο ασφαλές λιμάνι της Λέσβου. Η Ματζιαράκη σε συνέντευξή της στο παρελθόν είπε πως με το φιλμ ήθελε να δείξει μια διαφορετική πλευρά της ιστορίας από αυτή που καλύπτουν τα ΜΜΕ για την προσφυγική κρίση:

«Ως Ελληνίδα σκηνοθέτης ένιωσα πως κάτι λείπει από την κάλυψη. Ήθελα να κάνω ένα φιλμ γιατί πιστεύω πως θα μπορούσε να συλλάβει τη δύναμη και την αποφασιστικότητα των αγνώστων ηρώων που δουλεύουν ακούραστα σε μια απίστευτη κατάσταση».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης